Uz podršku Grada Križevaca od sljedećeg tjedna počinje provođenje usluge rane intervencije

Od 2.11.2021. godine počinje provođenje usluge rane intervencije u kabinetu za razvojnu podršku RAZVOJNI PROZORČIĆ i Centru za razvojnu podršku KUC KUC te time ti maleni centri postaju pružatelji usluge rane intervencije na području grada Križevaca. Usluga rane intervencije je verificirana od strane Ministarstva rada, mirovinskog sustava, obitelji i socijalne politike, a važnost njenog provođenja u lokalnoj sredini prepoznao je i Grad Križevci koji sufinancira pola cijene usluge za sve korisnike s područja Križevaca.

Uslugu rane intervencije provodit će educirane stručnjakinje na području rane intervencije edukacijska rehabilitatorica Helena Strsoglavec i logopedinja Maja Krušić. Rana intervencija se provodi s djecom od rođenja do 3. godine (najkasnije 6. godine) i obuhvaća djecu koja kasne u dostizanju miljokaza u motoričkom, senzoričkom, komunikacijskom, jezično-govornom te spoznajnom razvoju, imaju utvrđena razvojna odstupanja ili postoji zabrinutost okoline za tijek djetetovog razvoja. U suštini rana intervencija odnosi se na što raniji rad s djecom i njihovim obiteljima kako bi se određene teškoće prevenirale ili uklonile što ranije. Grad Križevci, kao grad – prijatelj djece, prepoznao je važnost rane intervencije i stoga odlučio sufinancirati ovaj važan program.

Centar za razvojnu podršku KUC KUC nalazi se na adresi Drage Grdenića 7 u Križevcima i tamo će vas dočekati Maja Krušić, logopedinja i praktičarka rane intervencije.
Javiti se možete na:
– na broj mobitela 097 738 2432
– putem Facebook stranice: Centar za razvojnu podršku KUC KUC@centarkuckuc
– putem mail adrese: kuckuc.maja@gmail.com

Kabinet za razvojnu podršku RAZVOJNI PROZORČIĆ nalazi se na adresi Drage Grdenića 7 u Križevcima i tamo će vas dočekati Helena Strsoglavec, edukacijska rehabilitatorica, pedagoginja senzorne integracije i praktičarka rane intervencije.
Javiti se možete na:
– na broj mobitela 098 968 4603
– putem Facebook stranice: kabinet za razvojnu podršku@razvojniprozorcic
– putem mail adrese: razvojni.prozorcic@gmail.com

Roditeljska zabrinutost je vrlo važna i zato zapamti: „Nikad nije prerano za ranu jer lakše je spriječiti nego liječiti“.

Vezano
Komentiraj

Tvoja e-mail adresa neće se nigdje vidjeti javno