Siguran prijevoz djece u vozilima“ osvojio 2. nagradu za najbolji projekt sigurnosti lokalne zajednice

Stop - Policija

Projekt „Siguran prijevoz djece u vozilima“ osvojio je drugo mjesto na dodjeli nagrada za najbolji projekt sigurnosti lokalne zajednice održanoj na osmoj regionalnoj konferenciji o sigurnosti gradova SIGG 2016.

Nagradu je u ime Koprivničko-križevačke županije preuzeo Stjepan Behin, viši stručni suradnik za poslove zaštite i spašavanja i Ivanka Vusić iz Policijske uprave Koprivničko-križevačke. Ivanka Vusić ukratko je predstavila projekt naglasivši kako je projekt počeo u listopadu 2014. godine u organizaciji Savjet za sigurnost prometa na cestama Koprivničko-križevačke županije i Odsjeka za sigurnost prometa na cestama Policijske uprave Koprivničko-križevačke te uz podršku tvrtke BeSafe i udruge „Roda-roditelji u akciji“. U svom se izlaganju osvrnula i na način provedbe ove akcije u sklopu koje je provedeno je niz edukativnih aktivnosti namijenjenih roditeljima u Općoj bolnici „Dr. Tomislav Bardek“ Koprivnica, održana su i edukativna predavanja u dječjim vrtićima te nekoliko info-točaka na području Koprivničko-križevačke županije kojima se nastojalo ukazati na opasnost od nekorištenja ili nepravilnog korištenja dječjih autosjedalica i sigurnosnog pojasa. Građane se educiralo i putem emisija na lokalnim radio postajama, izrađeni su i preventivni te edukativni materijali, a sve s ciljem povećanja stupnja sigurnosti prometa na cestama, smanjenja broja nastradale djece te podizanja svijesti o važnosti korištenja dječjih autosjedalica i sigurnosnog pojasa, objasnila je Vusić.

Projekt „Sigurnost u turizmu Zadarske županije“ osvojio je prvo mjesto dok je treće mjesto osvojio projekt „Uključivanje građana u sigurnosni proces zaštite od požara i drugih ugroza na području grada Splita“. Na konferenciji su uručena i priznanja za najsigurnije gradove u Republici Hrvatskoj u prošloj godini, a kao najsigurniji proglašen je Grad Sinj, a potom i gradovi Petrinja, Samobor, Požega i Đakovo.

20 godina CSF
Vezano

Komentari su zatvoreni.