Edukacija iz prve pomoći i zbrinjavanja traume za gimnazijalce

CAM04637_edukacija_prva_pomoc_trauma_gimnazijaU četvrtak 3.ožujka 2016. godine Gimnaziju Ivana Zakmardija Dijankovečkoga Križevci posjetila je Studentska ekipa prve pomoći. Nakon uvodnog zajedničkog predavanja učenici su se raspodijelili u četiri učionice gdje su se paralelno radile vježbe oživljavanja i zbrinjavanja traume. Na predavanjima i vježbama sudjelovali su učenici 1.b razreda, zatim članove školske ekipe prve pomoći i zainteresirane članove biološke i kemijske skupine škole.

Nakon radionica za učenike, u 19 sati na tematskoj sjednica Nastavničkog vijeća škole održano je predavanje o najčešćim intervencijama za kojima nastaje potreba u školskom okruženju, a u nastavku su profesori vježbali postupak oživljavanja rukama i automatskim vanjskim defibrilatorom.

Ove nadasve korisne radionice uz puno zabave i smijeha odradili su stažisti Ana-Marija Jelčić i Sandro Zurak i studentice Melita Brajčinović i Monika Tomas. Studentska ekipa prve pomoći StEPP je volonterska udruga koja okuplja liječnike, medicinske tehničare, studente medicine i stomatologije u organizaciji edukacija iz prve pomoći i zbrinjavanja traume.

Organizaciju dolaska ekipe i održavanje radionica odradio je 1.b razred gimnazije  sa svojom razrednicom profesoricom Jelkicom Štironja. A ovo događanje ne bi uspjelo da nije bilo velike pomoći roditelja 1.b razreda na čemu im od srca zahvaljujemo. To je sjajan primjer suradnje roditelja i škole.

Vezano

Komentari su zatvoreni.