Vlatka prisvojila 53 tisuće kuna

Optužena Vlatka Batković u jednoj je godini s kreditne kartice podigla 116 tisuća kuna, od kojih je dio podmirila oštetivši tvrtku za 53 tisuće kuna

Vlatka Batković iz Križevaca osuđena je na uvjetnu kaznu zatvora od jedne godine zato što je kao direktorica tvrtke Promis d.o.o iz Križevaca kao ovlaštena osoba za poslovanja unutar tvrtke s ciljem da stekne novac u vlastitu korist oštetila tvrtku za oko 116 tisuća kuna. Vlatka je, prema optužnici, sa žiro računa tvrtke prebacivala novčana sredstva na vlastiti račun u iznosu 14 tisuća kuna zbog plaćanja privatnih obveza. U jednoj je godini na mastercard kartici podigla 116 tisuća kuna, no dio je čak podmirila. Osim toga, napravila je još niz transakcija putem kartica te krivotvorenim računima u svoju korist pribavila 53 tisuće kuna. Kaznu neće morati odslužiti ako u roku sedam mjeseci vrati iznos za koji je oštetila tvrtku.

Vježbenica nema pojma

Vlatka je početkom 2006. godine dobila otkaz. Razlog je bio otkriće Jože i Darinke Šuica, osnivača tvrtke, kako ih je Vlatka oštetila za određeni iznos. U svojem iskazu, Joža i Darinka kazali su kako nisu znali za karticu jer su joj ostale bile oduzete kada je dobila otkaz. Na pitanje suca kako nisu primijetili da se s njihovog računa obavljaju sumnjive transakcije, Joža je kazao kako nije redovito kontrolirao račune jer zapravo živi u Sloveniji, samo je sjedište tvrtke u Križevcima.

9100 kuna putnih troškova

Na to je sudac Kraljic zaključio kako se radi o nemaru vlasnika pri vođenju vlastite tvrtke. Osim toga, supruga Darinka utvrdila je kako je i na INA-inoj kartici napravljen dug 9100 kuna, a službeni automobil Vlatka je koristila s još jednom kolegicom. U svoju obranu, Vlatka je rekla:
– Ne smatram se krivom jer sam račune uvijek uredno vodila, a ni jedna transakcija nije mogla biti izvršena bez potpisa vlasnika. Netko je mogao bez problema ući u kompjutorski program i sam promijeniti račune – rekla je Vlatka Batković.

Menadžeri najbolje znaju s automobilima

Čuđenje suca Kraljica izazvalo je i neznanje vlasnika tvrtke koji nije mogao objasniti što sve smatra pod korištenje automobila u službene svrhe, smatra li pod time odlazak Vlatke na put jedno nedjeljno popodne gdje se sastala s poslovnim partnerima ili ne. Kazao je kako bi najbolje bilo upitati Podravkine menadžere jer oni najbolje znaju za što se koriste službeni automobili.

„Vi ste te novce fkrali”

Prilikom davanja iskaza, Vlatka se poprilično ’’zapetljala’’ u svojoj obrani, što je suca potaknulo da razmisli o blažoj kazni koju joj je planirao izreći te joj je rekao da laže i da je sada siguran kako je te novce ’’fkrala’’. Također joj je dao savjet neka ne bude biznismen, neka otplati dug koji ima i neka krene ispočetka, radom na pošteni način.

20 godina CSF
Vezano

Komentari su zatvoreni.