Županija nastavlja sufinancirati prijevoz učenika srednjih škola

IMG_0773m_prijevoz_srednje_skole_sufinanciranje_zupanijaKoprivničko-križevačka županija nastavlja i za razdoblje siječanj-ožujak 2016. godine sufinancirati prijevoz redovitih učenika srednjih škola. U skladu s Odlukom Vlade Republike Hrvatske o kriterijima i načinu financiranja troškova javnog prijevoza redovitih učenika srednjih škola za razdoblje siječanj-ožujak 2016. godine, donesenom 30. prosinca 2015. godine, župan Darko Koren potpisao je ugovore s tvrtkama „Čazmatrans–Nova d.o.o.“, Autoprijevozom „Škriljak“ iz Podravskih Sesveta i  HŽ Putničkim prijevozom d.o.o., o sufinanciranju/financiranju troškova javnog prijevoza srednjoškolaca za navedeno razdoblje.

Temeljem potpisanih ugovora s javnim prijevoznicima, a u skladu s Odlukom Vlade roditelji učenika srednjih škola i nadalje  će mjesečno izdvajati samo 50 kuna za prijevoz autobusom i 20 kuna za prijevoz vlakom. Potpisujući ugovore župan je istaknuo da se nada da će i nova Vlada podržati projekt sufinanciranja prijevoza srednjoškolaca, a Koprivničko-križevačka županija će zasigurno iznaći sredstva da kao i do sada sufinancira ovaj prijevoz.

S predstavnicima Čazmatransa, prilikom potpisivanja ugovora o prijevozu srednjoškolaca, razgovaralo se i o korekciji cijene prijevoza učenika osnovnih škola temeljem potpisanog Okvirnog sporazuma za razdoblje 2015-2016. godine. Naime, odredbama  Okvirnog sporazuma određenim  promjenama tržišne cijene goriva mijenja se i cijena prijevoza osnovnoškolaca odnosno cijena će se smanjiti, s obzirom na trenutnu cijenu goriva na tržištu.

Vezano

Komentari su zatvoreni.