Važna pobjeda ‘Elektraša’

Nakon dva nezgodna gostujuća poraza u Čakovcu i Varaždinu, nemir se uvukao u redove križevačkih kuglača. Iako su obje utakmice bile u rukama Križevčana, pobjede su jednostavno izostale. Logično se osjetila zabrinutost u klubu da se taj nepovoljan niz ne nastavi i u utakmici 5. kola 3. HKL. U goste je u petak stigao KK “Dubravčan” iz Donje Dubrave, nezgodan protivnik s kojim imamo polovično uspješan omjer.

Ohrabrujuća je bila činjenica da križevački kuglači na domaćoj kuglani u Koprivnici ove sezone nisu izgubili još niti jednu utakmicu i taj trend se želio nastaviti. Vjerojatno razlog leži i u tome što na svaku utakmicu dolazi sve više navijača križevačke momčadi, što dodatno motivira igrače. Šimatović i Posavec otvaraju utakmicu. Dobra igra Posavca rezultira rušenjem 522 čunja i pobjedom. Šimatovića baš sreća nije služila te s 509 gubi meč 3:1 u setovima usprkos više srušenih čunjeva od protivnika. Ne preveliku prednost od 14 čunjeva drugi par osjetno povećava. Tkalec povratak u formu dokazuje s odličnih 542 čunja i glatkom pobjedom. Nažalost zarađuje i laganu ozljedu koljena.

Kirin također pobjeđuje uz 526 srušenih čunjeva, čime prednost križevačkog kluba odlazi na velika 82 čunja. U tom trenutku utakmica je skoro bila dobivena. Treći par ju je samo trebao dovršiti. Kadović s 528 rutinerski pobjeđuje protivnika i time potvrđuje bodove, dok Sanković s 507 protiv najboljeg igrača gostujuće ekipe i s nategnućem mišića od 2. seta nije imao prevelike šanse. Najbolji Elektrin igrač bio je Tkalec, dok Pernjak i Perović nisu ulazili u igru. Konačnih 6:2 za “Elektru” Križevce  uz 3134 : 3072 daje nadu za tešku gostujuću utakmicu 6. kola.

20 godina CSF
Vezano

Komentari su zatvoreni.