Križevčani krivotvorili račune OPG-a i utajili porez od preko 35.000 eura

Policijski službenici Službe kriminalističke policije Policijske uprave koprivničko-križevačke dovršili su kriminalističko istraživanje nad dvojicom osumnjičenika starosti  35 i 45 godina s križevačkog područja, zbog sumnje u počinjenje kaznenih djela utaje poreza ili carine i krivotvorenja službene ili poslovne isprave.

Sumnja se da je osumnjičeni 35-godišnjak kao vlasnik obiteljskog poljoprivrednog gospodarstva od siječnja do studenoga 2018. godine u svojim poslovnim knjigama knjižio krivotvorene ulazne račune tvrtke s križevačkog područja u iznosu od 288.284 eura, a koje račune je kao djelatnik te tvrtke krivotvorio osumnjičeni 45-godišnjak.

Temeljem krivotvorenih računa 35-godišnjak je odbio ne pripadajući pretporez u iznosu od 35.498 eura oštetivši državni proračun Republike Hrvatske za isti iznos.

Zbog sumnje u počinjenje kaznenih djela utaje poreza ili carine i krivotvorenja službene ili poslovne isprave protiv osumnjičenika je podnijeto posebno izvješće nadležnom državnom odvjetništvu.

Vezano

Komentari su zatvoreni.