ODRŽANA POČETNA KONFERENCIJA EU PROJEKTA “USLUGE OSOBNE ASISTENCIJE”, 14.12.2015.

U ponedjeljak, 14. prosinca 2015. godine u Križevcima, u multimedijskoj dvorani gradske knjižnice „Franjo Marković“ Križevci održana je početna konferencija projekta „Usluge osobne asistencije“.
Konferencijom se upriličio početak provedbe projekta koji je sufinanciran sredstvima Europske unije u okviru Operativnog programa „Razvoj ljudskih potencijala“ 2007. – 2013.; “Širenje usluge osobne asistencije za osobe s invaliditetom (HR.2.3.05)”.

U uvodnom djelu predsjednik Udruge osoba s invaliditetom Križevci, Petar Gatarić pozdravio je sve prisutne i naglasio: “Osobna asistencija podrazumijeva mogućnost osoba s invaliditetom da kompenziraju svoj invaliditet kroz delegiranje zadataka drugim osobama. Ti zadaci uljučuju aktivnosti koje osoba s invaliditetom ne može obaviti sama. Izražavam posebno zadovoljstvo što upravo navedeno područje ljudskog prava, prava osobe s najtežom vrstom i stupnjem invaliditeta, ugrađena u projekt koji danas predstavljamo javnosti.”.

Sam projekt i aktivnosti predstavio je Mario Stančić, administrativni referent Udruge.

Cilj uvođenja instituta osobnog asistenta, u prvom redu, je unaprijediti život osoba s najtežom vrstom i stupnjem invaliditeta.

Općeniti cilj projekta:
Povećati socijalnu uključenost i unaprijediti kvalitetu života osoba s najtežom vrstom i stupnjem invaliditeta te osoba s intelektualnim i mentalnim oštećenjima.

Specifični cilj projekta:
Proširiti pružanje usluge osobne asistencije osobama s najtežom vrstom i stupnjem invaliditeta te osobama s mentalnim i intelektualnim oštećenjima na području Koprivničko-križevačke županije zapošljavanjem osoba u nepovoljnom položaju.

Prikaz tijeka projektnih aktivnosti

Upravljanje projektom i administracija

Promidžba i vidljivost

Odabir i selekcija ciljne skupine

Edukacija korisnika usluge osobne asistencije i osobnih asistenata

Uspostava i pružanje usluge osobne asistencije

Očekivani rezultati projekta

Sprječavanje institucionalizacije

Unapređenje kvalitete života korisnika

Zapošljavanje teže zapošljivih osoba

Uključivanje korisnika u aktivnosti kvalitetnog provođenja slobodnog vremena

Ovaj projekt obuhvaća osiguravanje usluga osobnih asistenata i na taj način pruža preduvjete za neovisan život osobama s najtežom vrstom i stupnjem invaliditeta i osobama s intelektualnim teškoćama. Usluga osobne asistencije se osigurava za 5 korisnika kojima su te usluge neophodno potrebne.
Projektom se pruža potpora neovisnom življenju što uključuje: pravo na izbor, donošenje odluka, kontrolu vlastitog življenja, odgovornost za donošenje odluka i pravo na pogrešku.

Ukupno predviđeno trajanje projekta je 12 mjeseci.
Ukupna vrijednost projekta iznosi 292.944,01 kn.

Izvor: Udruga invalida Križevci

20 godina CSF
Vezano

Komentari su zatvoreni.