Katalonski bend Kòdul – novi izvođač Skaville Festivala

Skaville_Festival_Martinska_SibenikOrganizatori 7. Skaville Festivala koji će se od 24. do 28. srpnja održati u kampu Martinska kraj Šibenika obavještavaju o proširenju liste izvođača – The Toasters, Pannonia Allstars Ska Orchestra, The Bankrobbers, Killo Killo Banda, Yellow Spots, Hannibal seLecter, Baga Sound, JD Littlehead & Desmond Schleker, pridošlicama koje predvodi katalonski bend Kòdul, uz koje objavljuju još i selektore Nite Club Boss, DzonSkaVolta i Bass Matters. Cijene festivalskih ulaznica od jučer koštaju 210 kuna, a osim online moguće ih je kupiti i na prodajnim mjestima Entrio. U narednim danima će portal Križevci.info, kao jedan od medijskih pokrovitelja ovog festivala koji su pokrenuli i organiziraju Križevčani, objavljivati informacije o cijenama ulaznica po danima, dnevnom redosljedu izvođača te druge korisne informacije za potpun doživljaj na najplesnijem glazbenom festivalu ovoga ljeta na Jadranu.

Kòdul spada u drugu generaciju specifične katalanske ska scene, a koja svoj uspon i etablizaciju duguje prije svega bendovima prvog vala poput Skatale, Disipulos de Otilia ili Doctor Calypso. Nakon prodora pachange i ostalnih suvremenih jamajkanskih ritmova na iberski poluotok, u Kataloniji se formira trenutno najživotnija forma ska glazbe koja do danas ne oduzima na žustrini. Tako se formiraju bendovi poput Obrint Pas, Ki Sap, La Gossa Sorda i slični, a kojih je mladi izdanak i sve popularniji Kòdul. Kòdul, poput i ostalih navedenih grupa, spaja energiju koju već generacije bendova crpe iz Jamajke sa autohtonim euro-mediteranskim glazbenim izričajem u fantastičnu plesnu fuziju punu optimizma i vitalnosti. Tako u glazbi Kòdul možemo pronaći i odličnog ska-punka i reggae-a i latino formi te lokalnog katalonskog folka. Sve to začinjeno sa žensko-muškim vokalom daje posebnu aromu s mirisom Mediterana, a što se pokazalo kao vrlo privlačnim i cijenjenim na našem komadu istoga. Zato smo u postojećoj tradiciji pozvali ovog predstavnika spomenute ska fuzije koja će svojom energijom i poletnošću zasigurno rasplesati cjelokupan auditorij.

Priča oko Bass Matters-a počinje 2009. godine u Šibeniku,kao želja nekolicine mladih da se promovira klupska i soundsystem kultura na ovim područjima. Kroz redovne zabave ugostili su mnoge domaće snage kao što su Trip to Zion kolektiv, Digitron Soundsystem, Mayo, Meniga, Implant, Bamster, Dr. Obi, Juice, Pistolero, … Bass matters ekipa je uz organizaciju evenata počela slagati i svoj vlastiti soundsystem. Tako nastaje i Bass Matters Soundsystem, dvojac otvoren za sve smjerove bass linija, ali najviše dubokih dub linija.

Nite Club Boss je zagrebački dvojac sa selekcijom od najranijih 60ih pa do najnovije izdanih albuma. Opustiti će i rasplesat vas do ranih jutarnjih sati ili dok ne ponestane juhe od hmelja. Dio selekcije ste već imali priliku čuti na Rude Boys Nighterima i prijašnjim Skaville edicijama, a uz potporu novog člana kvaliteta je još i bolja.

DzonSkaVolta je jedan od organizatora i resident selektora Skaville festivala, a selekcija mu se sastoji od dobrih starih ska ritmova preko new roots reggaea do punka i jungla, a ni dubstep mu nije stran. S nastupima po festivalima i klubovima diljem Hrvatske – izoštreno osjetilo DzonSkaVolte vrti jamajkanske ritmove u jednom dahu.

Vezano

Komentari su zatvoreni.