U planu uspostava središta za konjogojstvo

U planu uspostava središta za konjogojstvo

KRIŽEVCI – U Križevcima je u planu uspostava razvojno-edukativnog središta za konjogojstvo. Predstavnici Grada, Hrvatske poljoprivredne agencije, nacionalnog Konjičkog saveza te križevačkog Visokog gospodarskog učilišta i Srednje gospodarske škole potpisali su Pismo namjere o sudjelovanju u pripremi i uspostavi Konjičkog razvojno-edukativno-sportskog središta, čija je skraćenica KoRESS-Križevci. Krajnji cilj bila bi izobrazba kadrova u konjogojstvu, izgradnju objekata za konje, pokretanje programa njihovog treninga, škola jahanja za građane i priređivanje sportskih natjecanja. Djelovanjem KoRESSa-Križevci potaknulo bi se obrazovanje, turizam i sport ovog kraja, naglasio je prilikom potpisivanja gradonačelnik Branko Hrg. (RKC)

 
 
 
 
 
 

20 godina CSF
Vezano
2 komentara
  1. Barica Maić piše:

    Hm, posebno mi je drago zbog pokretanja nečega kada je u pitanju konjogojstvo u Hrvatskoj. Samo obrazovanje- mislim da je bolje svima da se ne obrazuju u tome smjeru, jer kada nešto znaju misu poželjni za širu zajednicu-i oni već sada uhljebljeni u konjogojstvu ne da ju im priliku već ih tjeraju dalje od sebe jer su im konkurencija. To je samo punjenje mozgova i mlaćenje prazne slame isto kao i inicijativa od prije 10 godina i više osnivanja konjičke akademije u Đakovu kada su vođeni pregovori i potpisivani sporazumi sa Poljoprivrednim fakultetom u Osijeku. Ali sve to ostalo je na žalost samo mrtvo slovo na papiru!!! 🙂

  2. Boba Csik piše:

    Jako mi je drago da će križevačka djeca opet imati prilike učiti jahati, voljeti konje, družiti se sa tim divnim stvorenjima, naučiti raditi te naučiti sve o kolektivnom radu bez kojeg je konjički sport nezamisliv. Sretna sam. Ima nade za ovaj grad. Hvala svima vama.

Komentari su zatvoreni.