‘Žapci’ pred otvorenjem sezone u A1 ligi

KRIŽEVCI – Bolje otvaranje premijerne sezone u A1 ligi košarkaši Križevaca nisu mogli ni poželjeti. U prvom kolu u sportskoj dvorani Osnovne škole Ljudevita Modeca gostuje višestruki prvak Hrvatske, osvajač Kupa i drugi osvajač NLB-a, momčad Zadra. U drugom kolu križevački Žapci putuju u Šibenik, kod poznatog rivala iz dodatnih kvalifikacija za A1 ligu, Jollya, u trećem u Križevce dolazi trostruki prvak Europe, Split, a u četvrtom kolu momčad Tihomira Bujana putuje u Dubrovnik. Za premijerno otvorenje sezone, križevačke ljubitelje košarke očekuju prave poslastice, a igrače nimalo lake utakmice.
– Čekaju nas već od prvog kola teške utakmice, vrlo jaki protivnici i sigurno da to neće biti lako odigrati. Ono što ja osobno priželjkuje to je podrška s tribina, znači jednu punu dvoranu, jednu paklenu atmosferu gdje će onda nama to biti puno lakše odraditi i igrati, a u svakom slučaju ja vjerujem da ćemo se moći nositi sa svim tim ekipama u prvoj ligi, rekao nam je trener Žabaca Tihomir Bujan.

U nastavku A1 prvenstva, križevački košarkaši odlaze na gostovanje u Zadar, kod košarkaša Borika koje je u elitno natjecanje uveo upravo trener Bujan. U sedmom i osmom kolu domaćin su momčadi Zaboka, odnosno Slavonskog Broda, sinjskim košarkašima Alkara odlaze u devetom kolu, dok će u desetom kolu ugostiti momčad Darde. Mali predah napravit će u 11. kolu, kada su slobodni, dok će se sredinom prosinca košarkaši Križevaca uključiti u natjecanje u Kupu Krešimira Čosića. Prvenstvo A1 košarkaške lige počinje 8. listopada.

20 godina CSF
Vezano

Komentari su zatvoreni.