Najava radio emisije: Ne dirajte mi krugove, br. 1063

Gospodin Željko Gubijan otvara izložbu "Šuma okom šumara" (foto: R.Matić)
Gospodin Željko Gubijan otvara izložbu "Šuma okom šumara" (foto: R.Matić)
Gospodin Željko Gubijan otvara izložbu “Šuma okom šumara” (foto: R.Matić)

Na početku slušamo četvrti nastavak tribine Culture Shock Festivala održane 17. travnja na kojoj je gostovao povjesničar filma Daniel Rafaelić govoreći o kinematografiji u Nezavisnoj Državi Hrvatskoj. Posjetitelji postavljaju pitanja.

U Vijestima Krugova iznosimo kojim se projektima Pula i Split natječu za titulu Europske prijestolnice kulture 2020. godine, govorimo o novom muzeju u Manili u kojem se posjetitelji mogu “družiti” s izlošcima slobodnije i “prisnije” nego u bilo kojem drugom muzeju, saznajemo kako Berlin obilježava završetak Drugog svjetskog rata, što je novo učinio Banksy, o predstavi Pod giljotinom u Klubu kulture u Križevcima, o izložbi Šuma okom šumara u Likovnoj galeriji u Križevcima, s koje donosimo i tonski prilog, o predstojećem koncertu na otvorenom križevačke glazbene škole, najavljujemo 37. Dane znanstvene fantastike Sferakon 2015 na Fakultetu elektrotehnike i računarstva u Zagrebu…

Razgovor s redateljem predstave "Pod giljotinom", Borisom Čatajem  u prošlim "Krugovima" (foto: Dragutin Andrić)
Razgovor s redateljem predstave “Pod giljotinom”, Borisom Čatajem, u prošlim “Krugovima” (foto: Dragutin Andrić)

Na današnji datum spominje Justusa von Liebiga, Florence Nightingale, Katharine Hepburn, Perryja Coma, prvo funkcionalno, potpuno automatizirano i programabilno računalo na svijetu…

U prilogu o svjetlosnom onečišćenju govorimo, opširnije nego u prošloj emisiji, koliko se sami astronomi uspijevaju držati svojih upozorenja o sprečavanju svjetlosnog onečišćenja.

Svemirski kutak detaljnije izvještava o padu letjelice Messenger na Merkur i o problemima sa snabdijevanjem Međunarodne svemirske stanice.

U Zanimljivostima posjećujemo svijet mrava i ističemo neke činjenice koje možda nismo znali o mravima, a na kraju citiramo neke duhovite misli Katharine Hepburn.

Glazbeni prilozi izuzetno su bogati, a mnogi su vezani uz datum 12. svibnja, pa tako slušamo glazbu Gabriela Fauréa, Julesa Masseneta, Bedřicha Smetane, Burta Bacharacha i Steveja Winwooda.

Ne dirajte mi krugove broj 1063 emitira se 12. svibnja od 17:00 do 18:30 sati na 96,6 MHz. Snimka (repriza) ove emisije bit će emitirana u subotu, 16. svibnja od 21 sat na istoj frekvenciji (Radio Križevci). Ugodno vam slušanje putem etera ili preko računalne mreže!

20 godina CSF
Vezano

Komentari su zatvoreni.