DEMANTI: ‘Živi zid ni na koji način nije uključen u realizaciju projekta socijalne samoposluge’

Tomislav_Katanovic_HSSSukladno članku 40. stavak 4 i članku 41. stavak 1 Zakona o medijima, redakcija Portala objavljuje upravo primljenu reakciju zamjenika gradonačelnika Grada Križevaca Tomislava Katanovića na članak pod nazivom „U bivšoj vojnoj portirnici bit će socijalna samoposluga“ koji je prenesen s Radija Koprivnica, uz objavljeno očitovanje Živog zida Koprivničko-križevačke županije.

„Živi zid ni na koji način nije uključen u realizaciju projekta socijalne samoposluge u Križevcima stoga čudi i potreba za njihovim očitovanjem na tu temu.

Ovim putem moramo reagirati na niz neistina koje su iznesene na račun vodstva grada Križevaca.
Samoupravni djelokrug gradova i općina precizno je definiran člankom 19. Zakona o lokalnoj i područnoj (regionalnoj) samoupravi.
Razvoj ili propast pojedine gospodarske djelatnosti odavno reguliraju tržišni odnosi, a ne partijske direktive.

Također, apsolutna je neistina o bilo kakvoj netransparentnosti u vođenju Grada što je dokazano i posljednjim istraživanjima provedenim od strane GONG-a i Udruge gradova.
Križevci su u istraživanju transparentnosti zauzeli visoko 24. mjesto i tako dokazali izuzetnu transparentnost među ukupno 576 JL(R)S odnosno 365 gradova i općina koji su sudjelovali u istraživanju.

Stoga je potrebno naglasiti da je pravo Živog zida, kao radikalne ljevice, ponudi svoj politički program građanima kao transparentna politička stranka.
No, nekorektno je to činiti skrivanjem iza tzv. „inicijative za pomaganje građanima“ te širenjem neistina i obmanjivanjem javnosti.

Projekt Socijalne samoposluge nije samo projekt Grada i gradskog vodstva već svih relevantnih gradskih socijalnih dionika, pa ovim putem pozivamo sve političke aktere da ipak zadrže svoje i dostojanstvo našeg Grada te izbjegavaju politiziranje ovakvih projekata.“

Vezano
9 komentara
  1. TvTorba piše:

    Katanoviću, pr ti si prvi počeo sa politiziranjem socijalne samoposluge, jednom rječju nisi spomenuo gospođu Nevenku Skoković koja je njen idejni začetnik i žena koja se već dvije godine bori s tobom i Hrgom a vi ste je uporno odbijali. Sada kada su vas pritisli i Husinci vi ste se probudili i na stranicama grada napisali kako je to “tvoja” inicijativa – dakle obična laž, politiziranje odnosno politikanstvo s tvoje strane

  2. živozidaš kž piše:
  3. krizevciinfo piše:

    Odgovor Živog zida g. Katanoviću pristigao u Redakciju danas u 14:00 sati:

    Tvrdnja g. Katanovića da nemamo pravo komentirati projekte Grada zato što u njima politički ne sudjelujemo odražava svu aroganciju političke kaste u Križevcima, ali i na razini države. Mi prije svega kao građani imamo pravo i dužnost usmjeravati povećalo medija na njihov rad. Štoviše, da je Živi zid ranije bio aktivan u Križevcima, možda g. Katanović ne bi bio politički suodgovoran za proizvodnu propast grada. Nadalje, perfidno nas se naziva ekstremnom ljevicom, iako gospoda vrlo dobro znaju da nismo ni ekstremni ni ljevica, već glas građana koje su oni svojim ekstremnim neradom i nebrigom doveli na mjesto državnih prvaka po broju blokiranih računa!

    Ivan Pokupec
    Koordinator Živog zida za Koprivničko-križevačku županiju

    1. dugi piše:

      eto katanović sad si se posvadil i sa živim zidom

    2. Volim Križevce piše:

      Samoproglašeni “glas naroda” proziva ljude kojima je upravo narod pet puta zaredom dao legitimitet ?!?!
      Totalno nedemokratski pa čak i anarhistički stav.
      Jel to opet ono “U IME NARODA” ?
      Svima je jasno da današnje društvo ima globalno ozbiljnih problema ali mislim da rješenja nećemo naći u knjigama Karla Marxa i boljševizmu.

      1. Siniša piše:

        Dao je i Bandiću i

  4. Rabarama piše:

    Čovjek kojemu je jedina aktivnost “bildanje životopisa” za što pohađa milijun tečajeva, seminara, edukacija i programa, što koristi jedino njemu samome. “Znanja i vještine” koje usvaja na tim tečajevima, seminarima, edukacijama i programima ni na koji način nisu na korist građankama i građanima Križevaca.

  5. Pišpa piše:

    Jadno je kada on poziva na nepolitiziranje a prvi stalno to radi i lagao je da je on inicijator samoposluge. Nema on veze s tim. I kad već piše nek napiše da je Hrg odbio razgovarati s građanima o samoposluzi.

  6. dugi piše:

    probudio se tomo-sastavio tekstić-opleo po zidu i uzeo plaću od 20 hiljadarki e pa takve trebamo da nam sole pamet

Komentari su zatvoreni.