Osoba 2014. godine u Križevcima je – Dražen Kögl!

Drazen_Kogl_osoba_godine_2014_prvo_mjestoNakon što je u ponoć na internetskoj adresi www.krizevci.info zatvoreno online biralište, volonterska redakcija ovog nezavisnog portala napravila je uvid u rezultate glasovanja na 10. revijalnom izboru za osobu godine u Križevcima. Od ukupno 469 čitateljica i čitatelja najviše je, čak 17.1% glasova, osvojio Dražen Kögl, svjetski i europski prvak u obaranju ruke, i time se okitio titulom Osoba.info za 2014. godinu! Iako je u ovom sportu aktivan tek nešto više od četiri godine, Kögl je višestruki osvajač najviših odličja sa svjetskih i europskih prvenstava, od kojih je posljednje svjetsko zlato iz Litve u obaranju na lijevu ruku, uz također osvojeno srebro u obaranju na desnu ruku. Zahvaljujući ovim vrhunskim rezultatima, krajem prošle godine Hrvatski olimpijski odbor je obaranje ruku uvrstilo kao novi sport u nomenklaturu sportova i sportskih grana.

Branka_Spoljar_2003_osoba_godine_2014_drugo_mjestoNa drugom mjestu za osobu godine s 13.2% glasova čitatelja završila je Branka Špoljar, profesorica glasovira i višegodišnja ravnateljica Glazbene škole Alberta Štrige u Križevcima. Čitatelji su prepoznali i nagradili njen glazbeno-pedagoški rad, kao i čitavog njenog radnog kolektiva koji s učenicima osnovne i srednje škole redovito nižu najveće uspjehe na državnim natjecanjima, kao i onim međunarodnima. Profesorica Špoljar je također preko dva desetljeća uspješno ravnala Hrvatskim pjevačkim društvom Kalnik. Vrijedi spomenuti da je na prošlogodišnjem izboru za najdogađaj 2013. godine, treća na listi po glasovima čitatelja bila obljetnica 200 godina organiziranog glazbenog školstva u Križevcima, što je obilježeno nizom javnih događanja koje je koordinirala ravnateljica Špoljar.

Robert_Pasicko_osoba_godine_2014_trece_mjestoS tek glasom manje, na treće mjesto ovogodišnjeg izbora za osobu godine plasirao se mladi doktor znanosti Robert Pašičko, stručnjak za energetiku i klimatske promjene pri Programu Ujedinjenih naroda za razvoj (UNDP) Hrvatska. Dr.sc. Pašičko je sudjelovao u izradi brojnih nacionalnih strateških i zakonodavnih dokumenata u području energetike i klimatskih promjena, a upečatljivi su i njegovi javni nastupi, često protiv političkog mainstreama, a u smjeru zagovaranja obnovljivih izvora energije. U sklopu doktorske diseracije istraživanje o konkurentnosti niskougljičnih tehnologija u uvjetima trgovanja emisijama i klimatskih promjena Pašičko je provodio u sklopu Sveučilišta u Zagrebu te Norveškog tehničkog sveučilišta.

Osoba_info_2014_rezultati_osoba_godine_KrizevciOSOBA.INFO 2014. – konačni poredak
1. Dražen Kögl, svjetski i europski prvak u obaranju ruke, sportu koji je priznao i HOO
2. Branka Špoljar, za preko dva desetljeća vođenja pjevačkog društva i glazbeno-pedagoški rad
3. Robert Pašičko, za zagovaranje obnovljivih izvora energije i doktorat iz elektroenergetike
4. Siniša Srečec, za državnu nagradu za znanost i istraživanja u hmeljarstvu
5. Marija i Stjepan Babić, za udomljavanje tridesetšestero djece, uz odgoj troje vlastite
6. Danijel Miklečić, za naslov prvaka Europe i druge uspjehe u tjelograditeljstvu
6. Domagoj Vlahek, finalist međunarodnog natjecanja iz engleskog jezika
8. Martina Valec-Rebić, za promicanje pismenosti i izradu priručnika glagoljice za osnovce
9. Emina Baričević, za promociju čunčane čipke i pokretanje škole čipke
10. Marko Dimitrijević, za odličja na državnim natjecanjima u brzom i cestovnom hodanju

20 godina CSF
Vezano
1 komentar
  1. krizevciinfo piše:

Komentari su zatvoreni.