Županijska gospodarska komora ima 20 godina

KCKZZ_Koprivnicko_krizevacka_zupanija_KoprivnicaKOPRIVNICA – Predsjednik Županijske gospodarske komore Koprivnica i u iduće četiri godine bit će dosadašnji na toj dužnosti Miroslav Vitković, a njegovi zamjenici također ponovno izabrani Frane Franičević i Mirko Habijanec. Uz njih izabran je i novi sastav Gospodarskog vijeća komore, a do 17 članova došlo se prema kriteriju kojeg je naveo njegov član Julio Kuruc.
– Ne dijelimo dal’ je to privatni poduzetnik ili javna firma ili netko drugi, dakle kriterij je bio veličina prihoda, broj zaposlenih i efikasnost na razini naše županije, objasnio je.

Ovi izbori poklopili su se s obilježavanjem 20. godišnjice Gospodarske komore naše županije, pa je dosadašnji i budući predsjednik Vitković prvo zahvalio na povjerenju.
– Ono što vam mogu obećati je da ću svo svoje znanje i energiju usmjeriti zajedno s timom iz HGK Koprivnica na stvaranju što boljih odnosa između svih gospodarskih subjekata naše županije i komore, a već otvorena naša vrata, naše institucije trebamo još više otvoriti, tako da komora bude još bolji support svima vama, rekao je M. Vitković.

A zatim je imao dužnost i sažeti po njemu najvažnija postignuća komore u dva desetljeća postojanja. U 15-minutnom izviješću mjesto su našli brojni obavljeni poslovi, sudjelovanje u izradi više županijskih razvojnih strategija i programa, pokretanje Zaklade za stipendiranje učenika i studenata, kao i regionalnog Centra za mirenje, te Kluba poslovnih žena Alfa. Naravno, u tom vremenu organizirani su brojni nastupi naših poduzetnika na sajmovima, potpisano više ugovora o suradnji od BiH i Mađarske do Poljske, te radi informiranja članstva priređeno niz seminara, tečajeva i konferencija.
– Koliko smo u svemu bili uspješni – o tome možemo pričati. Često smo jako puno ideja, prijedloga slali i u ministarstva i u Vladu, s različitim uspjesima. Mogu reći da na tom segmentu mora se napraviti puno više, jednostavno moramo biti probojitiji u cijeloj toj priči, zaključio je Vitković.

Izborno-slavljeničkom okupljanju Gospodarskog vijeća naše komore nazočio je početkom ožujka izabrani novi čelnik nacionalne Gospodarske komore Luka Burilović.
– Ohrabrujući su podaci o padu broja insolventnosti pravnih osoba – to je ono što je jako dobro, vaša najznačajnija gospodarska grana, prerađivačka industrija izvozno je naravno orijentirana, što je isto dobro, ostavruje vanjsko-trgovinski suficit.

– Nezaposlenost, ja se nadam da će ona stati i da će se taj kotač zaposlenosti pokrenuti u pozitivnom smjeru, rekao je Burilović o gospodarstvu našega kraja te među dobrim vijestima posebno je istaknuo najavu gradnje dviju novih Belupovih tvornica. Na svečarskom okupljanju podravsko-prigorskih gospodarstvenika posebna su priznanja uručena prvom i drugom predsjedniku županijske Gospodarske komore Mati Šadeku i Dinku Vrgoču.(RKC)

Vezano

Komentari su zatvoreni.