Kros Sportskih novosti u znaku Križevčana, osnovci Orehovca odlični treći

Kros_Bundek3_OS_Sveti_Petar_Orehovec_2014Nedjeljni kros Sportskih novosti na zagrebačkom jezeru Bundek ponovno je bio u znaku Križevčana. Gimnazija Ivana Zakmardija Dijankovečkoga osvojila je čak četiri pokala i tri pojedinačne kolajne i povrdila je svoju nadmoć na najprestižnijem i najmasovnijem natjecanju u trčanju u prirodi u Hrvatskoj i ovom dijelu Europe. Gimnazija je, naime, kao i lani, sveukupni pobjednik kod srednjih škola, te ekipni prvak kod učenika i učenica prvih i drugih razreda te kod učenika trećih i četvrtih razreda.

U utrci učenika prvih i drugih razreda na 2 tisuće metara pobijedio je Emanuel Evačić ispred Juraja Palčića, kao, zanimljivo, i u četvrtak na gradskoj utrci u Križevcima. Sedamnaesti je bio Antonio Jagodić. Kod učenica prvih i drugih razreda na 1500 metara, peta je bila Ela Šimunčić, šesta Karla Pavliček i petnaesta Marta Salopek. U utrci učenika trećih i četvrtih razreda na 2 tisuće maetaradrugo mjesto osvojio je Ognjen Mergon koji je nastupio, unatoč neugodnoj ozljedi. Osmi je bio Hrvoje Mladen i deseti Karlo Špoljar. Križevačke gimnazijalke bile su pete ekipno kod trećih i četvrtih razreda u utrci na 1500 metara.

Kros_Bundek1__OS_Sveti_Petar_Orehovec_2014Njihov voditelj je profesor Ante Tomas, ali je potrebno naglasiti, što je poznato, da su gimnazijski ponajbolji predstavnici istaknuti članovi Atletskog kluba Križevci i hrvatski reprezentativci te da je njihov klupski trener profesor Drago Palčić. Od rezultata križevačkih natjecatelja, izdvajamo još peto mjesto Maksa Brčića iz OŠ „Vladimir Nazor“ kod učenika osmih razreda.

Na tradicionalnom, ove godine 31. krosu Sportskih novosti nisu, nažalost, nastupile ekipe OŠ Ljudevita Modeca iz Križevaca koje bi, zacijelo, bile na pobjedničkom postolju. Naime, zbog neusklađenosti termina s državnim prvenstvom osnovnih škola u krosu, daroviti trkači i trkačice Ljudevita Modeca morali su u nedjelju prijepodne otputovati u Poreč. Ovih će dana ondje trčati i gimnazijalci koji su lani postali prvacima države u krosu za srednje škole. U Poreč odlaze kao slavodobitnici krosa Sportskih novosti, a to je u našoj atletskoj svakodnevnici postignuće za poštovanje.(mn)

Kros_Bundek2_OS_Sveti_Petar_Orehovec_2014Povijesni uspjeh Orehovčana

Orehovčani su, zauzevši i više nego odlično treće mjesto među stotinjak prijavljenih osnovnih škola, od kojih je bodove uspjelo osvojiti njih ukupno 68, postigli povijesni uspjeh za njihovu općinu i OŠ Sveti Petar Orehovec. Među desetoricom u svojim kategorijama bili su Leonardo Ferenčak, devetoplasirani kod petih razreda, i Mihael Mladen, osmi kod osmaša. Kod učenika osnovnih škola od petih do osmih razreda treće mjesto ekipno pripalo je OŠ Vladimir Nazor iz Križevaca.(mn/kž.info)

20 godina CSF
Vezano

Komentari su zatvoreni.