Sekunde užasa – Autobusu punom djece otkazale kočnice!

SVETI PETAR OREHOVEC – Autobusu s gotovo 60 djece otkazale su prošli tjedan kočnice tijekom vožnje u središtu Svetog Petra Orehovca pa se dogodila prometna nesreća u kojoj, srećom, nitko nije teže ozlijeđen.
Na ulasku u križanje u srijedu Čazmatransov školski autobus udario je u nadolazeći osobni automobil jer nije uspio stati na vrijeme. Nitko nije ozbiljnije ozlijeđen, no neki od učenika doživjeli su šok do te mjere da su nakon dolaska u školu nekontrolirano plakali.

Stjepan Lučki, ravnatelj OŠ Sveti Petar Orehovec, ubrzo je nakon sudara stigao na mjesto nesreće. Revoltiran i ljut, napomenuo je kako ovo nije prvi slučaj problematičnih događaja s autobusima Čazmatransa.
– Prije nekoliko dana autobus je završio u grabi u Bočkovcu jer je vozač bio mlad i neiskusan. Bave se prijevozom djece, a tako se ponašaju – rekao je Stjepan Lučki i najavio moguću reviziju sporazuma s Čazmatransom oko školskog prijevoza.

Trenutno, samo Općina Sveti Petar Orehovec plaća više od milijun kuna godišnje za vožnju učenika, a stanje autobusa koji prometuju su više nego loši, kaže.
– Prema izračunima, uz najveće troškove, prijevoz ne bi trebao koštati više od 600.000 kuna. Kome onda ide tolika zarada dok autobusi svake godine sve više propadaju – objasnio je Lučki.

Do sudara autobusa i auta došlo je kada je vozač Čazmatransa V. P. (56) nedopušteno ušao u križanje i oduzeo prednost 29-godišnjem vozaču peugeota. Od siline udarca, oba vozila završila su na drugoj strani križanja, a vozač i putnica u peugeotu lakše su ozlijeđeni. Srećom, nitko od učenika nije ozlijeđen. Nakon policijskog očevida utvrđeno je kako su glavni razlog nesreće bile neispravne kočnice autobusa. Vozač je tvrdio da se smrznulo ulje u kočnicama pa nije imao puno mogućnosti. Neslužbeno doznajemo kako je problem zapravo bio u lošem stanju čazmatransovog autobusa.

Policija postrožila kontrole

Križevački policajci, dan nakon prometne nesreće u Orehovcu, u četvrtak su proveli akciju nadzora autobusa za prijevoz djece. Neslužbeno doznajemo kako je upravo orehovečka prometna bila katalizator za ovu akciju. Rezultat toga je 15 provjerenih autobusa, od kojih su tri bila u prekršaju. Jedan je autobus poslan na izvanredni tehnički pregled koji nije prošao pa su mu oduzete tablice. (PL)

20 godina CSF
Vezano

Komentari su zatvoreni.