Nova školska sportska dvorana treba oko 3000 četvornih metara

Branko_Hrg_Organizacija_mladih_HSS-aKRIŽEVCI – Stručno povjerenstvo koje u križevačkoj gradskoj upravi usklađuje izradu projektne dokumentacije nove sportske dvorane za tamošnju Osnovnu školu Ljudevita Modeca upoznato je s konačnim prijedlogom izgleda i sadržaja budućeg objekta. Dvorana za kojom već niz godina postoji itekakva potreba, jer u sadašnjoj školskoj, ali i gradskoj, uz odigravanje utakmica brojni križevački sportaši treniraju do kasnih noćnih sati, trebala bi imati tri tisuće kvadrata prostora. Uz montažne tribine, u njoj bi trebala biti i kuglana koje sada Križevci nemaju, te dvorana za fitness, a u sklopu projekta planirana je izgradnja novih vanjskih igrališta, te okretište i parkiralište za autobuse. Novo zdanje bit će i energetski učinkovito, sa solarnom fotonaponskim sustavom te grijanjem na pelete. Što se pak financiranja gradnje tiče, gradonačelnik Branko Hrg kaže da se prvo razmišljalo o javno-privatnom partnerstvu, pa je izrađena i Studija isplativosti, no previsoka cijena je presudila odbacivanjem tog modela.

– Kandidiramo tu dvoranu prema Ministarstvu obrazovanja, znanosti i sporta, na natječaj koji ide na europske fondove, ali mi u principu nju kandidiramo svugdje, gdje god se koji natječaj otvori. Sada ju konkretno kandidiramo na natječaj Ministarstva koji je otvoren do 30. lipnja. Na taj ćemo se natječaj javiti, imat ćemo sve ono što je po upitniku Ministarstvo dostavilo i što je potrebno, tako da vjerujem da će dvorana biti dobro ocijenjena i nadamo se prolasku, rekao je B. Hrg.

Hrg veli da se cijena takvih trodjelnih dvorana kreće oko 20-tak milijuna kuna, pri čemu ovisi primjerice hoće li se odmah ili kasnije graditi kuglana ili neki drugi sadržaji. Još jedna ali manja, dvodjelna dvorana trebala bi se graditi kod druge osnovne škole, koja nosi ime Vladimira Nazora. Za nju je već dobivena lokacijska dozvola, no ostaje riješiti nekoliko imovinsko-pravnih pitanja.(RKC)

Vezano

Komentari su zatvoreni.