Mali Orehovčani idu na državnu filmsku reviju

Sveti_Petar_Orehovec_tjelesni_hodnikSV. PETAR OREHOVEC – Film pod nazivom ‘Tjelesni na betonskom hodniku već 49 godina’, koji su snimili osnovci Škole iz Svetog Petra Orehovca bit će jedini predstavnik naše županije na 51. reviji filmskog stvaralaštva djece, koja će se u Kutini održati početkom listopada. Filmsku priču koja je u konkurenciji 190 radova ušla među 70 ponajboljih dječjih filmskih uradaka u državi snimila je grupa osmaša s mentoricom, školskom knjižničarkom Stojankom Lesički,
– Film je o jednom od najvećih problema naše škole, a to je nedostatak školske dvorane. Naime, škola je izgrađena prije 49 godina a još uvijek nema dvoranu za potrebe tjelesne i zdravstvene kulture, već ju djeca rade u školskom hodniku. Ovo nam je prvi film koji je snimila naša filmska grupa, osnovali smo ju ove školske godine i drago nam je da smo uspjeli na ovoj filmskoj smotri, makar nismo to očekivali.

Najveći doprinos dao je snimatelj filma, učenik Luka Kemenović, a s prekidima 10-minutni dokumentarac radili su oko dva tjedna, kaže mentorica Lesički.
Mali filmaši iz Orehovca uspjeli su se plasirati i među 30 sudionika Smotre školskog filma, koja je do prošle školske godine bila u sklopu Lidrana, a sada postaje samostalna, pa će svoju priču o skoro pola stoljeća nastave tjelesnog ne betonskom hodniku prikazati i u Sinju 18. rujna.

20 godina CSF
Vezano
7 komentara
  1. Martina piše:

    Bravo filmaši, čestitke! 🙂

Komentari su zatvoreni.