Izbornik
FacebookTwitterGoogle+RSSYouTube

Neizvjesna budućnost Poduzetničkog centra

Tomislav_Katanovic_HSSKRIŽEVCI – Potaknuti nagađanjima o budućnosti Križevačkog poduzetničkog centra, o kojem kao i uvijek pouzdane glasine tvrde da je pred bankrotom i zbog toga gradska vlast kani u tišini zatvoriti tu tvrtku, pitanje o pravom stanju stvari postavili smo vjerojatno za njega najmjerodavnijoj osobi. Zamjenik gradonačelnika i do zadnjih izbora direktor Poduzetničkog centra Tomislav Katanović kaže da nema govora o neuspješnom poslovanju KPC-a.
– Ja volim razgovarati o činjenicama pa ću ih i nekoliko istaknuti vezanih o toj priči; znači, KPC u zadnje dvije-tri godine posluje izvrsno, čak mogu reći da posluje s popriličnom dobiti, a u isto vrijeme opterećenje gradskog proračuna je smanjeno na 40% nekadašnjeg opterećenja. Mislim da te brojke same za sebe govore dosta.

Što se tiče najava o zatvaranju Križevačkog poduzetničkog centra, dogradonačelnik Katanović kaže da unatoč naklapanjima još ništa nije odlučeno.
– Moramo se prilagođavati promjenama koje se događaju oko nas i u tom smislu ćemo modificirati i tu gradsku tvrtku. Da li će to biti zatvaranje jedne i otvaranje druge tvrtke ili će biti preregistracija, to su opcije koje su na stolu i definitivnu odluku nismo donijeli.

Katanović kaže da cijela priča povezana i s razvojem križevačkog mega projekta, Razvojnog centra i tehnološkog parka čije projektiranje Ministarstvo regionalnog razvoja plaća 780 tisuća kuna, a gradnja bi mu trebala koštati 3,5 milijuna eura. Druga je važna pojedinost ta što je prošloga ljeta donesen i novi Zakon o poduzetničkim potpornim institucijama.
– Poslovi koje je radio Poduzetnički centar sada su razdvojeni na različite tipove institucija; mi smo mala sredina i ne možemo si, niti imamo potrebe, priuštiti veliki broj tih potpornih institucija i zato razmatramo potencijalne opcije kojima bi zadovoljili i ovaj projekt kojeg sam malo prije spomenuo, ali i uokvirili se u postojeću zakonsku regulativu, kaže Katanović.

Što će biti s KPC-om križevačka vlast morat će odlučiti u nekoliko idućih mjeseci, jer usporedno s crtanjem projekata za centar i park traje i ishođenje građevinskih dozvola te svih ostalih papira bez kojih nema sudjelovanja na natječajima za financiranje gradnje.(RKC)

wpDiscuz