Vatrogasnoj zajednici Županija dodijelila 180 tisuća eura


Župan Darko Koren i predsjednik Vatrogasne zajednice KKŽ Darko Palaš prekjučer su potpisali Ugovor o dodjeli financijskih sredstava za financiranje djelatnosti Vatrogasne zajednice Koprivničko-križevačke županije vrijedan 180.590 eura. U odnosu na prošlu godinu, sredstva su povećana za 32 tisuće eura, a njima će se uz osnovnu djelatnost financirati nabava potrebne vatrogasne opreme i vozila. Županija u kontinuitetu prati potrebe Vatrogasne zajednice KKŽ, rekao je Korena, a u proteklih pet godina ukupno je izdvojeno više od 712 tisuća eura.


S ponosom možemo reći kako županijski sustav civilne zaštite dobro funkcionira, a mi ulaganjem u opremu i ljudske kapacitete nastojimo održavati i svake godine taj sustav još više unaprijediti. Vatrogastvo je jedna od temeljnih sastavnica sustava koja se dokazala na najvišoj operativnoj i kvalitativnoj razini, kako i priliči jednoj od najvatrogasnijih županija u državi“, poručio je, uz naglasak na pomoć vatrogasaca lani tijekom poplava koje su pogodile dio naše županije.
Vatrogasna zajednica KKŽ priprema se za tehnički zbor sustava civilne zaštite i veliku vatrogasnu vježbu u
Koprivnici te prijem za žene u vatrogastvu koji će se održati u Svetom Petru Orehovcu, najavio je predsjednik Darko Palaš. Lani je na našem području zabilježeno 626 različitih intervencija, a otvorenih požara bilo je upola manje nego 2022.

20 godina CSF
Vezano

Komentari su zatvoreni.