Manje državnih kuna ugrozilo bi prijevoz srednjoškolaca

Darko_KorenKOPRIVNICA – Koprivničko-križevački župan Darko Koren kao i prošlih godina pričekao je sa zahvalom na lanjskoj suradnji predstavnicima medija, te ih na prijam pozvao nakon što su blagdani i čestitanja prošli, na početku prvog punog radnog tjedna u siječnju.
– Ako neki moment ili detalj u tom našem odnosu, u toj našoj korespondenciji, suradnji, nije bio po vašem sudu na mjestu, ja mogu i u svoje osobno ime, jer ipak sam ja nekako naistureniji, ispričati se za to i porazgovarati – možda je to prikladniji izraz, ali u svakom slučaju želim da ta naša suradnja koju ja ocjenjujem jako dobrom i konstruktivnom, da bude barem na takvoj razini kao što je to bila u prošloj godinim, poželio je župan.

Okupljanje kojim je započeta još jedna godina praćenja rada područne uprave i samouprave nije moglo proći bez pitanja o aktualnostima, a jedno od njih bilo je i kada će biti potpisan novi ugovor o prijevozu srednjoškolaca. Župan je odgovorio da će nakon što je sklopljen novi ugovor koji tu uslugu jamči za učenike osnovnih škola, i onaj o prijevozu srednjoškolaca biti na redu za nekoliko dana. Napomenuo je da će pokušati očuvati sadašnje stanje i omjere troškova, no to neće ovisiti o županijskoj vlasti.
– Što znači da će za djecu i njihove roditelje ta cijena ostati simbolična, dakle koja je i do sada bila 50 kuna. To ćemo moći izdržati ako država ponovno ne smanji udio u sufinanciranju; već je to do sada učinila dva puta, mi smo to nekako premostili, treći puta sigurno više nećemo moći premostiti. Dakle, ja se samo nadam da država neće odstupiti od svoje proklamiranog financiranja od 75%, koji je sada 41%, zaključio je Koren.(RKC)

Vezano
3 komentara
  1. klostar podr. piše:

    Više te brine to što ima višak sredstava u županiji nego što tvoja komunistička vlada smanjuje sredstva za srednjoškolce?

    1. Kalinovčan piše:

      Moja komunistička vlada mora smanjivati sredstva za sve, i to samo zato jer je tvoja kriminalno – lopovska vlada i stranka uništila ovu zemlju, pokrala narod i upropastila sve što se je moglo upropastiti, a župana boli ona stvar za srednjoškolce u županiji, njemu je važno da može kenjat kako će sada morati dizati cijene prijevoza “jer je država smanjila sredstva za prijevoz”, a kada je ta ista država davala sredstva za prijevoz srednjoškolaca, onda nigdje nije spominjao “državu” i vladu, nego govorio kako su on i županija zaslužni za to. Naravno budala koji ne misle svojom glavom uvijek ima.

  2. Kalinovčan piše:

    Gospodine župane, koliko čujem u županijskoj kasi je od prošle godine ostalo neiskorištenih novaca i puna su usta hvale na taj račun, da li to znači da novaca ima ali eto baš za srednjškolce nema ili eventualno smanjnje državnih sredstava za tu namjenu trebate ponovno za stranačko prepucavanje. Ugledajte se u druge županije.

Komentari su zatvoreni.