Izbornik
FacebookTwitterGoogle+RSSYouTube

Manje državnih kuna ugrozilo bi prijevoz srednjoškolaca

Darko_KorenKOPRIVNICA – Koprivničko-križevački župan Darko Koren kao i prošlih godina pričekao je sa zahvalom na lanjskoj suradnji predstavnicima medija, te ih na prijam pozvao nakon što su blagdani i čestitanja prošli, na početku prvog punog radnog tjedna u siječnju.
– Ako neki moment ili detalj u tom našem odnosu, u toj našoj korespondenciji, suradnji, nije bio po vašem sudu na mjestu, ja mogu i u svoje osobno ime, jer ipak sam ja nekako naistureniji, ispričati se za to i porazgovarati – možda je to prikladniji izraz, ali u svakom slučaju želim da ta naša suradnja koju ja ocjenjujem jako dobrom i konstruktivnom, da bude barem na takvoj razini kao što je to bila u prošloj godinim, poželio je župan.

Okupljanje kojim je započeta još jedna godina praćenja rada područne uprave i samouprave nije moglo proći bez pitanja o aktualnostima, a jedno od njih bilo je i kada će biti potpisan novi ugovor o prijevozu srednjoškolaca. Župan je odgovorio da će nakon što je sklopljen novi ugovor koji tu uslugu jamči za učenike osnovnih škola, i onaj o prijevozu srednjoškolaca biti na redu za nekoliko dana. Napomenuo je da će pokušati očuvati sadašnje stanje i omjere troškova, no to neće ovisiti o županijskoj vlasti.
– Što znači da će za djecu i njihove roditelje ta cijena ostati simbolična, dakle koja je i do sada bila 50 kuna. To ćemo moći izdržati ako država ponovno ne smanji udio u sufinanciranju; već je to do sada učinila dva puta, mi smo to nekako premostili, treći puta sigurno više nećemo moći premostiti. Dakle, ja se samo nadam da država neće odstupiti od svoje proklamiranog financiranja od 75%, koji je sada 41%, zaključio je Koren.(RKC)

wpDiscuz