Izbornik
FacebookTwitterGoogle+RSSYouTube

Nastavak gradnje brze ceste Hrgu ipak najvažniji

Branko_Hrg_HSS_Marijan_Suselj_PIXELLKRIŽEVCI – Među tri najvažnija postignuća koja će ostati zapisana ispod naslova ‘2013. godina’ križevački gradonačelnik Branko Hrg na prvo mjesto izdvojio je nastavak gradnje brze prometnice prema Zagrebu.
– Kada je bilo najavljivano zaustavljanje radova na cesti i pokrenula se akcija skupljanja potpisa, pritisak na resorno ministarstvo, na HAC i nastavak radova na toj cesti. Mislim da je to projekt koji je obilježio ne samo ovu godinu, nego i mnoge, mnoge godine i iza nas i ispred nas, rekao je Hrg, a na drugo mjesto važnosti stavlja prenamjenu bivšega Doma HV-a u novo sjedište Knjižnice ‘Franjo Marković’.

– Naša knjižnica je jedna od četiri najstarije u Hrvatskoj, to je još ‘Ilirska čitaonica’, a taj projekt će rezultirati time da će nam naša najtrofejnija škola, moglo bi se reći i u čitavoj županiji, uz dužno poštovanje prema svima drugima, a to je Glazbena škola ‘Alberta Štrige’, da će ona dobiti nove prostore u sadašnjim prostorima Gradske knjižnice, napomenuo je.

Uređenje nove knjižnice vrijedno oko osam milijuna kuna započelo je bez ikakve pomoći iz drugih izvora, no kako se posao odvijao za više od polovice ulaganja osiguran je novac izvan križevačkog proračuna, a grad je tim projektom dobio i multimedijsku dvoranu s kinom. Treće mjesto među lanjskim postignućima Hrg je dodijelio uspješnom sudjelovanju gradske uprave u nizu euro projekata.
– Jer smo se okrenuli u tom pravcu, i što smo to radili vlastitim snagama, bez ikakvih posebnih ureda, zaposlenika, bilo čega, dakle vlastitim kadrovima unutar gradskih upravnih odjela, ponosan je križevački gradonačelnik.

Križevački gradonačelnik kaže da treće mjesto ravnopravno djeli i lanjski učinak gradskog Komunalnog poduzeća, koje je poslovalo sa značajnom dobiti i na nacionalnoj razini nagrađeno dvama priznanjima za gospodarenje otpadom. Od ovogodišnjih pak planova najželjnije očekuje gradnje prvih pogona u poslovnoj zoni Gornji Čret, otvaranje doma za starije sugrađane, te cijeli niz radova na infrastrukturi.(RKC)

wpDiscuz