Građevinare u Križevcima očekuje radno ljeto

Radovi_KrizevciKRIŽEVCI – U križevačkoj Gundulićevoj ulici pri kraju je zamjena starih vodovodnih cijevi, pa će po završetku tog posla radnici Gradkoma, nove tvrtke nastale izdvajanjem građevinske djelatnosti iz sastava gradskog Komunalnog poduzeća, odmah prijeći u susjednu Koprivničku ulicu. Tamo je na redu najavljena izgradnja pješačke staze.
– U Koprivničkoj ulici je napravljena odvodnja s jedne i druge strane, sada ide rekonstrukcija plina i vodovoda i izgradnja nogostupa. Nakon toga zadnja faza, što bi trebalo biti u suradnji s Hrvatskim cestama, su rubnjaci uz kolnik jedne i druge strane i prevlačenje novog sloja asfalta, kako bi ta cesta i ulica dobile svoju potrebnu sigurnost i izgled, da ne bi više bilo pijeska i šodera na cesti čim padne manja kiša i da se vozači i pješaci mogu komotnije i slobodnije kretati, rekao je gradonačelnik Branko Hrg.

Barem što se tiče građevinara ljeto će u Križevcima biti radno.
– Trebaju započeti radovi na obnovi dijela krova na Hrvatskom domu, velika investicija, jedno 500-600.000 kuna. Radovi na uređenju buduće gradske knjižnice i dalje traju, dobili smo opet neke nove novce, radovi na domu za starije i nemoćne traju, ovih dana bi trebalo biti postavljeno krovište, natječaj bi trebao biti raspisan za cestu Sveta Helena – Glogovnica, nabrojio je Hrg.

Također, kao dijelovi odobrenih euro projekata raspisani su natječaji za gradnju ceste od sela do jezera Čabraji, te za obnovu zgrade bivše sinagoge i njezinu prenamjenu u turistički informativni centar. Gradonačelnik Hrg kaže da moraju dobro odvagnuti svako novo ulaganje jer priličan broj projekata prijavljen je na razne euro fondove, a ako budu odobreni trebat će imati novac za gradski udio u sufinanciranju. (RKC)

20 godina CSF
Vezano
2 komentara

Komentari su zatvoreni.