Zimska služba u punom pogonu

KRIŽEVCI, ĐURĐEVAC, KOPRIVNICA – Ekipe u kamionima s ralicama, posipačima, radnim strojevima i traktorima odradile su prve noćne radne sate, a nije falilo ni prekovremenih od noći s petka na subotu, pa onda tijekom cijelog vikenda. Na mjestima uklanjanje snijega radi proširenja prometnica trajalo je i danas.
– Bilo je poprilično veselo kaj se toga tiče, zapusi su radili velike probleme, negdje su bili visine 2 metra pa čak i više. Bilo je mjesta gdje više nismo mogli prolaziti s ralicama, tako da smo kroz jučerašnji dan angažirali radne strojeve, pet kombinirki i jedan veliki utovarivač koji su se probijali do svih mjesta koja su bila zatvorena, rekao je Danijel Lovrenčić iz Poduzeća za ceste u Križevcima.

 

Na ceste u križevačkom kraju posipano je oko 170 tona soli i 100-njak kubika kamene sipine, a na području đurđevačke Nadcestarije te su količine bile nešto manje.
– U ova tri dana potrošili smo oko 100 tona soli i 50 kubika posipala agregata. Na zalihama nam je ostalo još 150 do 200 tona soli i 100 tona sipine, pa da i drugi nalet dođe mi smo spremni i ne bi trebalo biti nikakvih problema, kazao je Stjepan Dragica iz Cesta Bjelovar.

Đurđevačkoj zimskoj službi, kaže Dragica, također su najviše posla zadali zapusi snijega, no prohodnost su ipak uspjeli osigurati makar u širini jednog prometnog traka, a posebno su se potrudili očistiti državnu cestu od Đurđevca do Rakitnice, u čemu im je olakšavajuća okolnost bila zabrana prometa za kamione i tegljače.

I zimska služba Grada Koprivnice bila je u punom pogonu; od petka su na terenu bile sve ekipe s 15-ak vozila i desetak ljudi, a potrošeno je 150 tona soli.
– To je iznad očekivanja zato jer su bile potrebne tri akcije da bi se dovelo u stanje prohodnosti, odnosno mogu reći u stanje sigurnog prometovanja, rekao je šef zimske službe Tomo Stubić.

Situaciju je dodatno otežavao vjetar koji je stvarao nanose snijega, pa je posla ostalo i za danas.
– Danas još samo dorađujemo oko autobusnih ugibališta, raščišćavamo raskršća, ali moram reći da još imamo nekoliko točaka koje nismo uspjeli probiti kao što je onaj poljski put između Draganovca i Bakovčica, između Bakovčica i Štaglinca, na stazi na kraju Miklinovca i kod Velike Mučne na stazi. Onda čekamo opet novi snijeg, kazao je Stubić.

On je primjetio i da su građani i vozači prvi snijeg shvatili znatno ozbiljnije nego dosadašnjih godina, te da svojim postupcima nisu otežavali zimskoj službi raščišćavanje grada. (RKC)

20 godina CSF
Vezano

Komentari su zatvoreni.