Uzaludna borba za bolji život Dalibora je otjerala u smrt

SAMOUBOJSTVO – Dalibor Grilec (25) objesio se na tavanu obiteljske kuće

KRIŽEVCI – Dalibor Grilec (25) iz križevačkog naselja Mladine u petak navečer objesio se na tavanu svoje obiteljske kuće. Pronašla ga je majka Marica, a s nesretnog mjesta, skidali su ga mlađi brat i sestra. Dalibor je odlučio skončati život, možda na najgori mogući način, zbog nemogućnosti da ’stane na svoje noge’, misle u njegovoj obitelji, no nitko ne zna pravi razlog. Nikakvo objašnjenje ili pismo, Dalibor nije ostavio iza sebe, a posljednjih tjedana, čak i mjeseci, sve se više povlačio u sebe i rijetko izlazio iz kuće. Piće s prijateljima pa čak i druženje uz nogomet, za Dalibora su postali nepodnošljivi.

Doznajemo kako je prije dvije godine radio na moru, pekao pizze kao izučeni pekar, no sve je krenulo nizbrdo nakon što nije dobio plaću za cijelih godinu dana rada. Pokušavao je na različite načine doći do zarađene plaće, no bezuspješno. Njegovi prijatelji kažu kako ga je to jako pogodilo, a djelovao je kao da je izgubio svaku volju za životom.
– Sa mnom je jako puno razgovarao, ali nakon toga, sve sam teže mogla saznati što ga muči – rekla je Marica, Daliborova majka koja još uvijek ne može vjerovati što se dogodilo. Prije nekoliko godina, preminuo joj je suprug pa je ostala sama sa sedmero djece.

Uz mirovinu od tri tisuće kuna, kredit od prije nekoliko godina, kada su obnavljali kuću, Marici je postao stalna briga. Kako Dalibor nije mogao čak niti svoju zarađenu plaću naplatiti, računi i sve veća dugovanja sve su više morila nesretnog Križevčanina.
– Još kad je suprug bio živ, obnovili smo kuću kreditom. Nakon njegove smrti, mjesečne rate postale su neopisivi teret za našu obitelj.
Dalibor je pokušavao pomoći koliko je mogao. Radio je oko kuće poslove, na zemlji, ništa mu nikad nije bilo teško – kazala je Marica. Dodaje kako ga je društvo u kojem živimo dotuklo.

Prije nekoliko tjedana pojavila se nada da će sve krenuti nabolje. Daliboru se nudila mogućnost zaposlenja u Mlinaru, no nove komplikacije nastale su s njegovom radnom knjižicom. Nakon nekoliko putovanja u Zagreb, Dalibor je uspio doći do knjižice, no tada je došao do novog problema. Otkrio je da je se u knjižici vodi kao da je još uvijek zaposlen.
– Nije mogao dobiti novi posao u Mlinaru jer je ispalo da nije dobio otkaz na moru i to je valjda bila kap koja je prelila čašu – kazala je Marica. (PL)

20 godina CSF
Vezano

Komentari su zatvoreni.