Parkiranje i dalje besplatno

I dalje se ne naplaćuje parkiranje na području grada Križevca, potvrdio nam je to Ured gradonačelnika. Naplata je  ukinuta 1. prosinca jer je dotadašnjem koncesionaru istekao  ugovor o koncesiji. Iz Grada su tada objasnili kako nisu htjeli žuriti s odabirom novog koncesionara s obzirom na situaciju s pandemijom covida-19 i planirano održavanje manifestacije Advent u Križevcima. U međuvremenu je proveden natječaj i odabran je novi koncesionar, a onda je stigla i žalba.

“Na postupak nabave za koncesionara parkinga primili smo žalbu koju smo zajedno s odgovorom proslijedili Državnoj komisiji za kontrolu postupka javne nabave i sada čekamo njezino mišljenje. Dok ne dobijemo mišljenje, odnosno dok ne potpišemo ugovor, u Križevcima je parking besplatan”, poručili su iz Ureda gradonačelnika.

Podsjetimo, na javni poziv javile su se dvije tvrtke, dosadašnji koncesionar Tilia i Crtorad. Odabrana je financijski povoljnija ponuda koju je dala tvrtka Crtorad iz Varaždina i ona je dobila koncesiju na deset godina. Prema ugovoru, parkiranje su trebali početi naplaćivati od početka ove godine i to po cijeni od dvije i četiri kune po satu. Novost je i uvođenje sustava javnih bicikala koje će, kako je tražio Grad u natječaju, novi koncesionar morati osigurati.

 

20 godina CSF
Vezano

Komentari su zatvoreni.