Domaćinstvima 2 milijuna kuna za ugradnju solarnih sustava

KRIŽEVCI – Grad Križevci i Fond za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost potpisali su Ugovor o zajedničkom financiranju programa ‘Solarne kolektore na krovove’, kojim se nastavlja korištenje obnovljivih izvora energije u kućanstvima. Građanima će se tako i dalje pomagati u nabavi sunčevih kolektora i sustava za potrošnu toplu vodu i za dopunu grijanju.
– Građanima na području grada sufinanciramo ukupno 50% investicije, i to Fond 40% sudjeluje a Grad 10%. Ukupna procijenjena vrijednost po investiciji je 30.000 kuna, što znači da se dodjeljuju sredstva od maksimalno 15.000 kuna po kućanstvu, a planiramo sufinancirati ukupno 66 kućanstava, pojasnila voditeljica Energetskog ureda Grada Križevaca Ljiljana Stojsavljević-Križan.

Tako će u programu vrijednom 1,980.000 kuna Fond sudjelovati sa 792 tisuće. Natječaj koji će krenuti ovih dana bit će otvoren do kraja lipnja, a Ljiljana Stojsavljević Križan najavljuje da će prvog petka u lipnju, u sklopu 3. križevačkih energetskih dana natječaj ‘Solarne kolektore na krovove’ biti predstavljen na druženju tvrtki koje se bave ugradnjom tih sustava, građana koji su ih već ugradili i onih koji namjeravaju.

20 godina CSF
Vezano

Komentari su zatvoreni.