Križevci slave 761. rođendan

KRIŽEVCI – Križevci slave 761. rođendan; iako je proteklih godina brojne domaćine i goste na svečanom okupljanju u prigodi Dana grada gradonačelnik Branko Hrg u pravilu lišavao nabrajanja učinjenog i navođenja brojki, ovaj put je od toga odstupio. Kako je rekao, ipak je ova godina kraj još jednog četverogodišnjeg obnašanja izvršne vlasti, a ne bježi ni od činjenice da je predizborno vrijeme. Tako je izdvojio, bez obzira jesu li plaćani novcem gradskog proračuna ili na drugi način:
– Najvažniji, slobodno mogu reći, najkapitalniji projekt ovog našeg mandata je izgradnja dijela četverotračne ceste prema Križevcima. Reći ću tako jer više nitko ne zna što točno ona je, bez obzira na činjenicu da dio od Cugovca do Križevaca grade Hrvatske autoceste. Pripremili smo novu zonu od 45 hektara zemljišta, a 10 do 20 hektara je već infrastrukturno uređeno.

Dolaskom ceste, Grad može ponuditi ulagačima potpuno opremljenu zonu u kojoj zemljište mogu kupiti ili dugoročno iznajmiti, podvukao je križevački gradonačelnik te od učinjenog od 2009. izdvojio ulaganja na prostoru bivše vojarne, na koja nije trošeno puno gradskog novca. Najveće među njima je nova Srednja škola ‘Ivan Seljanec’.
– Škola je izgrađena većinom državnim novcem, te udjelom Županije i Grada; Dom za starije i nemoćne, koji se intenzivno gradi ovih dana, gradi se novcem privatnog investitora, baš kao i dječji vrtić, u prostorima bivše spavaonice. Trenutno se uređuje klinika – kripto i baro komora, koje je također privatno ulaganje. Jedina investicija jednim većim dijelom iz gradskog proračuna je preuređenje bivšeg Doma Hrvatske vojske za potrebe Gradske knjižnice.

Ministarstvo regionalnog razvoja dalo je oko 800 tisuća kuna za projektiranje razvojnog centra i tehnološkog parka također unutar nekadašnje vojarne; Hrvatske vode projektiraju još neizgrađene dijelove vodovoda i odvodnje, kao i pročistač voda, što vrijedi 10 milijuna kuna. Križevački gradonačelnik stoga zaključuje da će grad biti spreman za korištenje eura iz Unije u drugoj polovici godine, pogotovo jer upravo traju dva prekogranična projekta vrijedna preko milijun eura. (RKC)

20 godina CSF
Vezano

Komentari su zatvoreni.