Konačno poznati kandidati za križevačkog gradonačelnika

KRIŽEVCI – Na izbore za križevačko Gradsko vijeće tamošnji SDP, HNS i HSU izaći će sa zajedničkom listom kandidata. Sporazum o koalicijskom nastupu na svibanjskim lokalnim izborima potpisali su predsjednici stranaka, SDP-a Ivan Knok, HNS-a Gordana Juran Ratković i HSU-a Slava Klasić. Koalicija je podržala i SDP-ove kandidate za izvršnu vlast; za dužnost gradonačelnice SDP predlaže profesoricu na Visokom gospodarskom učilištu i saborsku zastupnicu Mariju Vukobratović, a za njezine zamjenike Davora Konfica i nezavisnu Sandru Kantar.

Gradski odbor HDZ-a Križevaca jednoglasno je odlučio da će njihov kandidat za gradonačelnika biti Roko Bašić, doktor veterinarske medicine i predsjednik Gradskog vijeća u mandatu pred raspuštanjem. Za dužnosti zamjenika gradonačelnika križevački HDZ je istaknuo profesoricu na Visokom gospodarskom učilištu Renatu Husinec i inženjera agronomije Željka Piciga. HDZ, koji je u prošle četiri godine bio u koaliciji s križevačkim HSS-om, ide samostalno i u borbu za križevačko Gradsko vijeće.

Gradska organizacija HSS-a Križevaca odlučila je da će kandidat stranke za dužnost gradonačelnika ponovno biti Branko Hrg, koji je na toj dužnosti od 2001-ve, a od prošle godine je i predsjednik nacionalne organizacije HSS-a te saborski zastupnik. Za sada kao jedinog kandidata za zamjenika gradonačelnika križevački HSS-ovci podržali su Tomislava Katanovića, inače ravnatelja Poduzetničkog centra. (RKC)

20 godina CSF
Vezano

Komentari su zatvoreni.