P.O.I.N.T.-ov Sajam studija od sada i online

Križevačka neprofitna udruga P.O.I.N.T. pokrenula je ovih dana web stranice Sajam studija, s ciljem informiranja maturanata o mogućnostima studiranja u Republici Hrvatskoj. Proširenje je to projekta koji P.O.I.N.T.-ovi volonteri već osam godina provode u različitim formama, od klasičnih tribina preko višednevnih susreta sa studentima, a koji se posljednjih nekoliko godina ustabilio u svojoj najprihvatljivijoj inačici – izravnom predstavljanju pojedinih fakulteta od strane samih studenata. Deveto izdanje Sajma studija održat će se u petak 25. siječnja 2013. od 19 sati u križevačkoj Gimnaziji Ivana Zakmardija Dijankovečkoga, gdje će maturantima i zainteresiranim građanima iskustva studiranja i korisne informacije o fakultetima prenijeti njihovi sugrađani.

Projekt je rezultat i uspješne višegodišnje suradnje udruge s djelatnicima gimnazije, a posebno sa školskom psihologinjom Sanelom Štubelj. Web sjedište projekta sadrži i dvadesetak video priloga, snimljenih na prošlogodišnjoj Smotri sveučilišta u Zagrebu zahvaljujući financijskoj podršci Koprivničko-križevačke županije.
– Web Sajma studija nudi jedinstvene video materijale s iskustvima studenata pojedinih fakulteta, kao i sve relevantne podatke o fakultetima, istaknuo je voditelj projekta Mario Rajn, pozvavši na suradnju sve zainteresirane s ciljem poboljšanja informativnosti stranice i unaprjeđenja samog projekta. Za Sajam studija u petak u gimnaziji Rajn je najavio i stručno predavanje suradnika s Hrvatskog zavoda za zapošljavanje.

Vezano

Komentari su zatvoreni.