U subotu na Kalniku natjecanje u kuhanju kotlovine

Kalničanka proizvodi d.o.o. i Kalnička poljoprivredna zadruga pozivaju na 2. natjecanje u pripremanju kotlovine “Vincekovo 2013.”, koje će se održati u subotu, 19. siječnja 2013. od 19 sati u Kalničkom vinskom podrumu. Prijave natjecatelja se zaprimaju do četvrtka, 17. siječnja uvečer, a natjecatelj je na dan natjecanja dužan s pomoćnikom pripremiti sve najkasnije do 18 sati. Organizator osigurava 3 vrste mesa i osnovno povrće, a svaki natjecatelj mora osigurati tanjur, plamenik i plinsku bocu koje će koristiti tijekom natjecanja. Dodatne sastojke i začine za recept osigurava sam natjecatelj.
– I ove godine veselimo se velikom odazivu natjecatelja i natjecateljica, te onih koji će ih podržati, istaknuo je koordinator natjecanja Ozren Bogdanović, a više informacija može se dobiti na brojeve telefona 048/270-787 ili 091/405-4013.

Prema pravilniku natjecanja, natjecatelj ima pomoćnog kuhara kojem je jedini zadatak dodavanje namirnica i pomaganje glavnom kuharu (natjecatelju) u pripremi (čišćenju povrća i sl.) Pomoćni kuhar nema pravo utjecati ni pomagati u kuhanju natjecatelja i mora imati svoju, što orginalniju pregaču. Natjecatelj nosi pregaču koju će mu dodjeliti organizator. Pravo prijave na natjecanje imaju svi stariji od 16 godina bez obzira na spol, gornju granicu dobi i iskustva u kuhanju. Također su dobrodošli i kuhari s prošlogodišnjeg natjecanja.

O najboljoj kotlovini odlučit će žiri koji čine prošlogodišnji pobjednik natjecanja, profesionalni kuhar, profesionalni predstavnik ugostitelja, amaterski kuhar s dugogodišnjim iskustvom, predstavnik publike i predstavnik tvrtke „Kalničanka proizvodi“. Bodovima žirija pridružuju se glasovi publike, a sam žiri će ocjenjivati sljedeće komponente: postupak pripreme, kvaliteta, estetski izgled i ukrašenost jela, radna norma, zaštita na radu, osobna higijena, higijena radnog mjesta. Sastanak svih natjecatelja i raspodjela sastojaka koje sponzorira organiozator održat će se večer uočki natjecanja, u petak, 18. siječnja 2013. u 20 sati u restoranu Kalnička klijet u Kalniku.

20 godina CSF
Vezano

Komentari su zatvoreni.