Kadeti ‘Radnika’ i ‘Zagreba’ humanitarno odigrali za ‘Petaka za đaka’

U subotu 15. prosinca 2012. u školskoj sportskoj dvorani OŠ Ljudevita Modeca u Križevcima održana je humanitarna utakmica između košarkaških kadeta KK Radnik Križevci i KK Zagreb, u sklopu 9. dobrotvorne akcije “Petaka za đaka/FIVE4KIDS” koju organizira Udruga P.O.I.N.T. iz Križevaca s ciljem predbožićnog darivanja stodvadesetak djece s posebnim potrebama Križevaca. Treneri Saša Šikić i Igor Lukša četvrtu su godinu zaredom upriličili susrete “Radnikovog” podmlatka s vršnjacima iz zagrebačkog kluba koji je prošle godine osvojio juniorski naslov prvaka Europe.

U prijateljskom ozračju mladi postavi “Radnika” i “Zagreba”, rođeni 1997. godište i mlađi, pod budnim su okom sudaca Danijele Korade i Sandra Matusa odigrali revijalnu utakmicu koju su zagrebački treneri Rupčić i Šimunović iskoristili kako bi dodatno podigli spremnost svojih igrača za buduće natjecateljske izazove. Utakmica je završila rezultatom 88:47 u korist gostiju, a na zapisničarskom stolu su volontirale Pavlić, Benčak i Martinčić. Najbolji igrači utakmice, Jukić iz “Radnika” i Lazić iz “Zagreba”, dobili su nagrade zahvaljujući sponzoru Hrvatskom košarkaškom savezu.

U stankama između četvrtina utakmice publiku su zabavljali mladi plesači Viktor Valentin Leš i Nikolina Povijač, višestruko nagrađivani plesni par iz Plesnog centra “Ritam”. Tehničku podršku čitavo vrijeme su pružali Mladen Bajsić i Borislav Vidović. Iako je odaziv publike na ovaj humanitarni događaj bio iznimno slab, zahvaljujući sponzorima KK Radnik i Caffe baru Lord te dobrovoljnom prihodu na ulazu u dvoranu u korist akcije FIVE4KIDS je prikupljeno ukupno 2000 kuna.

Mladim košarkašima su, kao uspomena na ovaj humanitarni događaj, poklonjene majice “FIVE4KIDS”, ovaj put zahvaljujući sponzoru Muzeju Marka Pola Korčula. Realizaciju ovog humanitarnog događaja još su podržali: OŠ Ljudevita Modeca Križevci, KK Radnik Križevci, Zajednica športskih udruga Križevci, Srednja gospodarska škola Križevci, PIK Vrbovec d.d., pekara “Zlatni klas” Križevci, Art Media d.o.o. Križevci, Tiskara Fortes Križevci i Zagrebačka banka d.d.

20 godina CSF
Vezano

Komentari su zatvoreni.