Priredbom zahvalili na darovima ‘Petaka za đaka’

Učenici križevačkog Centra za odgoj, obrazovanje i rehabilitaciju, zajedno s članovima Udruge za pomoć osobama s mentalnom retardacijom, u srijedu su ujutro u prepunoj auli Centra održali tradicionalnu božićnu priredbu. Pjesmom, plesom, recitacijom i glumom darivali su sve okupljene, a njima je uzvraćeno božićnim poklonima koje su pripremili članovi udruge P.O.I.N.T. kao rezultat 7. akcije “Petaka za đaka/FIVE4KIDS” u kojoj su sudjelovali građani Križevaca, zagrebački osnovci, glazbenici, umjetnici, sportaši i volonteri.

Pripremljene darove, koji su prikladno dobi i potrebama svakog djeteta, sadržavali šalove, sportske torbe, didaktičke dekice sa zvukovima, školski i higijenski pribor, slatkiše, igračke i druge potrepštine, podijelio je Djed Mraz, kojeg su djeca dočekala s oduševljenjem. Zahvaljujući dvama humanitarnim događajima te izravnim donacijama građana i poduzeća, ove je godine prikupljeno ukupno 16.971,00 kuna, a u Centar su stigli i pokloni zagrebačkih prvašica te poklon-paket instrumenata Glazbenog foruma.

Podsjetimo da su u ovogodišnjoj akciji “Petaka za đaka” sudjelovali: na velikom dobrotvornom koncertu 1.12. pred punom sportskom dvoranom Tamburaški orkestar HRT-a i pjevač Đani Stipaničev te HPD Kalnik, a dobrotvorne košarkaške utakmice 19.12. su odigrali mlađi kadeti te juniori KK Zagreb i KK Radnik Križevci. Darove su križevačkim vršnjacima poslali učenici 1.b razreda OŠ Augusta Šenoe iz Zagreba s učiteljicom Sandrom Vuk.

Raznovrstan i veseo program djece Centra pratili su također dogradonačelnik Stjepan Peršin, gradski pročelnik za društvene djelatnosti Mladen Tenodi, potpredsjednica udruge P.O.I.N.T. Sonja Mrnjavčić, ravnateljica Crvenog križa Đurđica Kopseak, pročelnica pri HZZ-u Jadranka Čapalija i ravnateljica OŠ “Vladimir Nazor” Sanja Petranović. Ravnateljica COOR-a Maja Prodan zahvalnicama i prigodnim suvenirima je zahvalila Gradu Križevcima i udruzi P.O.I.N.T. na pomoći radu Centra i blagdanskom darivanju učenika.

20 godina CSF
Vezano

Komentari su zatvoreni.