Kardinal Bozanić u reklami za odjeću

ZAGREB – U ekskluzivnoj ponudi “pletene haljine – tunike” katalog Quelle kupce primamljuje reklamom da je riječ o odjevnom predmetu dizajnera čiji je “talent među ostalima prepoznao i kardinal Josip Bozanić”. Dizajn “haljine – tunike” rad je Igora Galaša koji je, stoji u reklami, ispleo misnice kardinalu. Na reklamnom letku istaknuto je ime kardinala, a “dizajnerski model s potpisom”, kako je predstavljena pletenina, ilustriran je fotografijom Galaša i modela odjevenog u tuniku.

Kaptol tvrdi da kardinal Bozanić nije znao niti dogovorio takvu suradnju. – Nikakva suradnja s tom publikacijom i zagrebačkim nadbiskupom nije ostvarena te nas nitko iz Quellea s tim u vezi nije kontaktirao – rekla je Matilda Kolić Stanić, glasnogovornica Zagrebačke nadbiskupije.

Iz Quellea su potvrdili kako su ih kontaktirali s Kaptola, “da znaju o čemu je riječ, ali da prije ponedjeljka ne smiju davati nikakve informacije”. – To je podatak iz mog životopisa koji je vrlo važan za moj rad jer smatram da je dragocjeno to što sam napravio nešto za Crkvu – komentirao je Galaš, koji je za kardinala Bozanića dizajnirao nekoliko misnica.

Vezano

Komentari su zatvoreni.