Sutra počinje 15. Županijsko obrtnički i gospodarski sajam

KRIŽEVCI – Od petka do nedjelje u Križevcima će se ponovno izlagati i razgledati na Obrtničkom i gospodarskom sajmu Koprivničko-križevačke županije. Sajamska smotra za razliku od nekoliko proteklih godina, kada se održavala u bivšim hangarima bivše križevačke vojarne, u svojem 15. izdanju vraća se u sportsku dvoranu Osnovne škole Modec, a pridružena joj je i gimnazijska dvorana. Primanje prijava izlagača i rezervacije prostora ponovno su posao Križevačkog poduzetničkog centra, čiji direktor Tomislav Katanović kaže da u odnosu na prošlu godinu brojke i nisu loše.

– Prodano je nešto više od tisuću kvadrata neto prostora, imamo 221 izlagača prijavljenog. Prošle godine imali smo ih 225, to u ovom času ispada nekih četiri manje nego prošle godine, tako da kažem, to su slični parametri, nema nekih posebnih razlika. Ako uzmemo u obzir da većina sajmova danas ima većih problema, kad gledate od Zagrebačkog velesajma na dalje, uglavnom priredbe su puno manjeg opsega zbog opće situacije, evo, sajam Koprivničko-križevačke županije za sad nije osjetio nekih većih turbulencija, kaže T. Katanović.

Najznačajnija gospodarska manifestacija u našem kraju ima ukupno na raspolaganju 3000 kvadrata unutrašnjeg i 2500 vanjskog prostora, a pripremljen je i poučni i zabavni popratni program. Ako ne u broju izlagača, stezanje remena primjetit će se makar u glavnoj nagradi igre za posjetitelje, u kojoj sudjeluju sve ulaznice ubačene u bubanj. Za razliku od prošlih godina kada se pobjednik sa sajma odvezao u novom automobilu, sada će to moći također na četiri kotača, i to kosilice. Iako ima najava da će sajam otvoriti ministar poduzetništva i obrta Gordan Maras, direktor KPC-a Katanović još nije mogao potvrditi tko će u petak u 11 sati smotru proglasiti otvorenom. (RKC)

20 godina CSF
Vezano

Komentari su zatvoreni.