Krenuo projekt “Sandbox” udruge P.O.I.N.T., čak 26 polaznika uči o razvoju računalnih igara

U subotu, 17. rujna u Pučkom otvorenom učilištu u Križevcima održana je uvodna iz serije radionica “Sandbox Game Dev Workshops“, novog projekta križevačke Udruge P.O.I.N.T. pod pokroviteljstvom Veleposlanstva Sjedinjenih Američkih Država u Hrvatskoj, koji mladima Križevaca i šire okolice nudi sustavnu edukaciju iz domene razvoja računalnih igara.

Zbog iznimnog odaziva na radionice iz digitalnog crtanja (2D art) i animacije, 3D modeliranja (Blender) i programiranja (Unity/C#), na koje se prijavilo čak 26 srednjoškolaca i osnovnoškolaca iz Križevaca, Koprivnice, Vrbovca i Karlovca, organizatori su odlučili povećati kapacitet grupa kako bi svi zainteresirani bili uključeni u ovaj nesvakidašnji edukativni projekt.

– Iznenađen sam odazivom i entuzijazmom koji su polaznici pokazali na prvoj radionici. Imali su puno pitanja, ali i pokazali zavidno znanje iz područja računalnih igara i gaminga. Veselimo se radu s ovim mladim ljudima i drago nam je da možemo lokalnoj zajednici ponuditi ovakav inovativan i zabavan oblik edukacije, poručio je Ivan Ivanović, mentor Art modula i voditelj čitavog projekta.

Sedmero polaznika odlučilo se za umjetnički, tzv. Art modul kroz koji će uciti o digitalnom crtanju i 2D animaciji, a ostalih 19 opredijelilo se za tehnički, tzv. Dev modul na kojem će učiti 3D modeliranje i programiranje. Uz praktična znanja, polaznici će slušati i predavanja iz teorije igara i game designa.

Osim radionica planirana su i gostovanja profesionalaca iz industrije (Matija Vigato, Luka Črneli, Leo Tot) i posjete renomiranim game dev studijima i inkubatoru PISMO u Novskoj. Mentori na edukacijama su P.O.I.N.T.-ovac Ivan Ivanović (Heresy Design) za crtanje i animaciju, Mladen Bošnjak (Misfit Village) za 3D modeliranje i Nikola Zeman (Kiqqi Productions) za Unity / C# programiranje.

Za polaznike je osigurana oprema (laptopi, grafički tableti, softver), a radionice će se održavati subotama sve do kraja siječnja 2023. godine, i to u prostorijama novog Kozmološkog centra Križevci te učionici Pučkog otvorenog učilišta Križevci. Tijekom uvodne subote polaznici su također razgledali foto-izložbu o 18 godina djelovanja Udruge P.O.I.N.T., postavljenu u sjedištu udruge u Kozmološkom centru u sklopu 18. Culture Shock Festivala.

20 godina CSF
Vezano

Komentari su zatvoreni.