Podravcima i Prigorcima za razvoj turizma 650 tisuća kuna

Zainteresiranim predstavnicima turističkih tvrtki i zajednica, obrazovnih ustanova i županijskih službi u Koprivnici je predstavljen Program poticanja obrazovanja i obuke kadrova u ugostiteljstvu i turizmu. Program je u Županijskoj gospodarskoj komori pojasnila voditeljica Pododsjeka za obrazovanje u Ministarstvu turizma Vlasta Franulić, rekavši da su glavni ciljevi podizanje kvalitete hrvatskog turizma obrazovanjem novih i stručnim usavršavanjem postojećih kadrova, jačanje interesa mladih za ta zanimanja, zatim podizanje standarda školovanja uređenjem kabineta za stručnu nastavu, te kratko sažela:
-Kadrovi koji se osposobljavaju u tim školama ne zadovoljavaju sadašnjim potrebama. Bez kvalitetne radne snage nema pomaka u kvaliteti hrvatskog turizma.

Krajnji korisnici sredstava bit će učenici i studenti čije stipendije će u jednakim omjerima sufinancirati uz Ministarstvo turizma primjerice hotelske tvrtke ili obrtničke komore, najviši iznos za učenike bit će 1.000, a za studente 1.600 kuna. Javni poziv za sudjelovanje u Programu Ministarstvo turizma objavilo je prije mjesec dana i njime se osim sufinanciranja stipendija nudi i sufinanciranje uređenja kabineta za stručnu nastavu u srednjim strukovnim školama, i to u suradnji sa županijama. A Koprivničko-križevačka, rekao je dožupan Vladimir Šadek, pozorno prati sve natječaje ministarstava, pa je uspješno sudjelovala i na posljednja tri te ostvarila otprilike 650.000 kuna potpora od Ministarstva turizma.


– Ministar Bajs je bio prvi ministar turizma koji je obišao našu županiju i on je govorio puno o razvoju kontinentalnog turizma, o 5% koliko prihodi kontinentalnog turizma ulaze u ukupni prihod turizma RH i svakako da ovaj program za poticanje obrazovanja, subvencioniranja mora povećati taj iznos – izdvojio je Šadek.
Dodajmo da je krajnji rok za dostavu ponuda 23. kolovoza, no već na predstavljanju Programa najavljen je vrlo skori novi javni natječaj s istim sadržajem.

20 godina CSF
Vezano

Komentari su zatvoreni.