Do poduzetničkog inkubatora kroz tri faze radova

KRIŽEVCI – Zamjenom većeg dijela starog krovišta na jednom od hangara na prostoru bivše vojarne, Križevački poduzetnički centar korak je bliže uspostavljanju budućeg poduzetničkog inkubatora. Direktor Centra Tomislav Katanović kaže da je na jednom od lanjskih natječaja Ministarstva gospodarstva njihov projekt dobio 230 tisuća kuna, nije izostala ni pomoć iz gradskog proračuna, koji je sudjelovao sa 70 tisuća, a dio novca uložit će i sam Poduzetnički centar, pa će uređenje prostora za poduzetnike početnike biti prva investicija te ustanove od osnivanja 2001. godine. Kako se radi o zgradi površine 1200 četvornih metara, obnova i prenamjena teško bi novčano bile moguće odjednom, pa je cijelo preuređenje zamišljeno je u tri faze.

– Otprilike plan za drugu fazu je nekih 430 tisuća kuna neto, znači to je iznos koji bi trebao pokriti uređenje krovišta i planirali smo promjenu stolarije, odnosno vrata i prozora, veli direktor Katanović.
Najveći problem kod prenamjene hangara koji je prije 20-tak godina bio garaža za vojna vozila je to što taj prostor nema nikakve toplinske izolacije, pa za boravak i rad ljudi u njemu treba uložiti dodatne kune, od pokrova krova do podova. Direktor KPC-a Tomislav Katanović kaže kaže da su u taj posao krenuli lani, sa željom da poduzetnicima pruže osim informacija i savjeta i konkretniju pomoć u vidu povoljnih poslovnih prostora za početak rada. (RKC)

20 godina CSF
Vezano

Komentari su zatvoreni.