Za energetski učinkovitije škole

KOPRIVNICA – Koprivničko-križevačka županija zadnje četiri godine diže energetsku učinkovitost školskih prostora, pa je u tom vremenu 15-tak zgrada dobilo nove fasade i stolariju, a sličan posao upravo se odvija na križevačkoj Gimnaziji Ivana Zakmardija Dijankovečkog.
– Radovi će koštati 1.060,000 kuna, a bit će zamjenjena stolarija, radi se termofasada i sanacija, odnosno izolacija krovišta i podova, kaže županijski pročelnik za prosvjetu Mladen Antolić.

Taj će objekt nakon radova, koje s 36% sufinancira Fond za zaštitu okoliša, ući u visoki energetski razred B, kaže pročelnik Antolić i dodaje da bi nakon jesenskog rebalansa županijskog proračuna na red mogla doći i zgrada Srednje škole u Koprivnici, koja je energetski u daleko lošijem stanju. Sagrađena prije 40 godina, danas nosi neslavan epitet školske zgrade koja rasipa najviše energije.
– U vrlo je lošem stanju, posebno aluminijska stolarija od prije 40 godina kroz koju puše na sve strane, to je zgrada koja nema nikakvu toplinsku izolaciju, dakle radi se o armiranom betonu bez vanjske i bez unutarnje žbuke, a da ne govorim o krovu s kojim stalno imamo problema, stalno prokišnjavanje ravnog krova, pobrojao je M. Antolić.

Procjenjuje se da bi ispravljanje grijeha prošlosti na koprivničkoj Srednjoj školi koštalo oko 6,7 milijuna kuna, no dobra je okolnost, kaže Antolić, što se kod ovakvih sanacija radovi mogu odvijati u više koraka, pa nije odmah potreban cijeli, pozamašni iznos. (RKC)

20 godina CSF
Vezano

Komentari su zatvoreni.