Zagonetna smrt mladog nogometaša

Ivan Kovačić (24) utopio se u bazenu dubine 1,70 metara. Otkazalo mu srce?

KRIŽNICA, KLOŠTAR PODRAVSKI – Ivan Kovačić (24), nogometni dragulj iz Kloštra Podravskog, utopio se jučer, u nedjelju, oko 11 sati u bazenu restorana Dravska hiža u Križnici pokraj Pitomače čiji je vlasnik Željko Fabčić, otac Ivanove djevojke Ivane.
Tragedija se dogodila kad je Kovačić odlučio preroniti bazen dužine 15 metara i dubine 170 centimetara. Nakon što se nije pojavio na površini bazena, njegov brat Matija skočio je u vodu, ali spasa nije bilo.
– Ivan je triput preplivao bazen i rekao nam je da će malo roniti. Možda je prošlo 30-tak sekundi, uvrh glave jedna minuta, kako nije isplivao na površinu i skočio sam za njim. Kad sam ga izvukao iz vode, bio je plav u licu i počeo sam ga oživljavati. Sve do dolaska Hitne pomoći, koja se pojavila za 15-tak minuta, pokušavali smo ga oživjeti, ali ni u jednom trenutku nije davao znake života. I liječnici su bili nemoćni – pričao je kroz suze šokirani brat Matija koji je s njim i djevojkom Ivanom bio na bazenu.

Ne zna se je li Ivan Kovačić prilikom ronjenja možda imao srčani udar ili glavom udario u betonsku stijenku bazena. Točan uzrok smrti bit će poznat nakon obdukcije. Vijest o smrti svi njegovi prijatelji, klupski kolege iz kloštranske Mladosti i Ferdinandovca u kojem je odigrao prošlu sezonu te ljubitelji nogometa u Podravini primili su s nevjericom, tugom i šokom. I za Dragutina Marjanovića, nogometnog stručnjaka pod čijom je trenerskom palicom krenuo uspon Ivanove karijere vijest o smrti najvećeg kloštranskog nogometnog dragulja izazvala je šok.
– Bio mi je poput sina i nema riječi s kojom mogu opisati svoju bol i prazninu u srcu koja će ostati nakon njegove prerane smrti. Ivan je na terenu bio pravi vođa, a svoje ljudske vrline neprestano je pokazivao izvan terena. O njegovom nogometnom talentu dovoljno govori nadimak Mandžo koji je dobio od svojih suigrača jer je stilom igre podsjećao na Mandžukića. Njegova tragična smrt preveliki je gubitak ne samo za obitelj i prijatelje već i za podravski nogomet – rekao je Marjanović.

Ivan Kovačić veći dio karijere odigrao je u kloštranskoj Mladosti u kojoj je iz sezone u sezonu bio najbolji igrač i strijelac. Prije tri sezone igrao je u II. HNL-u za Vinogradar iz Jastrebarskog, a u proteklom prvenstvu Prve županijske lige nosio je dres Ferdinandovca. (PL)

20 godina CSF
Vezano

Komentari su zatvoreni.