Najbolji na županijskom ‘Lidranu’ ići će u Dubrovnik

Među 125 učenika i 68 mentora iz 23 osnovne i sedam srednjih škola, koliko je sudjelovalo na županijskom natjecanju ‘Lidrano’, odabrani su najbolji. Od osnovnoškolaca za literarne radove nagrađeni su Marina Šeb iz križevačke škole ‘Ljudevit Modec’, Dajana Debeljak iz kloštranske škole, te Filip Šokec iz koprivničke ‘Antun Nemčić Gostovinski’, dok su među srednjoškolcima najboljima proglašeni radovi Ines Kokor iz križevačke Gimnazije ‘Ivana Zakmardija Dijankovečkog’ i Ana-Marije Nikolić iz koprivničke Gimnazije ‘Fran Galović’. Najboljim novinarskim radovima su, u kategoriji osnovnih škola, izabrani oni Ive Paligač iz koprivničke škole ‘Antun Nemčić Gostovinski’ i Marije Kenđelić iz Osnovne škole Ferdinandovac, dok je kod srednjoškolaca najbolji rad Sanele Kralj iz Srednje gospodarske škole Križevci.

Najboljim osnovnoškolskim listovima u županiji proglašene su ‘Krijesnice’ koprivničke škole ‘Nemčić Gostovinski’ i ‘Đurek’ đurđevačke Osnovne škole ‘Grgura Karlovčana’, dok je od srednjoškolskih listova najbolji ‘Franzine’ koprivničke Gimnazije. U dramsko-scenskom izrazu, u kazivanju poezije i monologa najbolji je bio Josip Martinčić iz križevačke škole ‘Ljudevit Modec’, a među srednjoškolcima Ana Acić iz križevačke Gimnazije, dok je najboljom lutkarskom predstavom proglašena ‘Babičina škrinja’ Osnovne škole Sveti Petar Orehovec, a najboljom kazališnom ona škole Molve pod nazivom ‘Štel bi biti’. Najbolji dokumentarni film napravljen je u koprivničkoj Osnovnoj školi ‘Đuro Ester’ i zove se ‘Bakina priča’.

Pobjednici županijskog ‘Lidrana’ predloženi su za državno natjecanje, koje će se krajem travnja održati u Dubrovniku. Natjecanje je organizirala Srednja škola Koprivnica, a ravnateljica Đurđa Fijačko, ujedno i predsjednica Povjerenstva za odabir najboljih radova, nada se da će što više pobjednika županijskog natjecanja polučiti uspjeh i na državnom ‘Lidranu’.

20 godina CSF
Vezano

Komentari su zatvoreni.