U petak Noć muzeja – doživite virtualni muzej u Križevcima!

U petak, 1. veljače diljem Hrvatske se održava Noć muzeja, ove godine posvećena inovacijama i digitalnoj budućnosti u muzejima. Gradski muzej Križevci i ove godine, po jedanaesti puta, dovodi ovu popularnu manifestaciju u Križevce. Stalni postav u zgradi muzeja moći će se besplatno razgledati od 18 do 21 sat, koji uključuje i virtualni muzej, jedan od prvih u Hrvatskoj, koji sadrži bogatu fotodokumentaciju o povijesti Križevaca.

U drugom dijelu programa od 21 sat u zgradi Likovne galerije na Nemčićevom trgu će dr. sc. Marina Miličević Bradač, redovita profesorica na Odsjeku za arheologiju Filozofskog fakulteta u Zagrebu, održati predavanje na temu “Ljudi – biljke (zoofiti) od antike do suvremene popularne kulture”.

Gradski muzej u Križevcima i pogled niz Ulicu Tome Sermagea u kojoj se nalazi. (foto: R.Matić)

Hrvatski muzeji u svojoj svakodnevoj praksi koriste suvremene tehnologije, što podrazumijeva inovativno i kreativno sagledavanje muzejskih mogućnosti i veću dostupnost muzejskih sadržaja novim segmentima muzejske publike, putem različitih digitalnih platformi, mobilnih aplikacija, alata, VR (Virtual Reality, virtualna stvarnost ), AR (Augumented Reality, proširena stvarnost), te brojnih drugih tehnoloških inovacija.

Vezano

Komentari su zatvoreni.