Pobjeda u prvom sportskom kvizu u Križevcima pripala ‘Družbi Marouane Fellaini’

Nakon dva pub kviza “općeg znanja”: Kvizorame i Pub inKVIZicije, koji se u Križevcima održavaju od 2016., u našem se gradu od ove godine kvizomani mogu okušati i u poznavanju činjenica i zanimljivosti iz sporta. U nedjelju 14. siječnja je tako u lokalu Pilnica održan prvi sportski kviz, u organizaciji varaždinskog puba Medina škrinja.
Pobjednik kviza je križevačka ekipa “Družba Marouane Fellaini”, inače po dobi članova najmlađa, od kojih su dvojica bili dijelom pobjedničkih ekipa na dva izdanja Kvizorame. Pobjedu je “Družba” odnijela u napetoj završnici, s dva boda ispred križevačke ekipe “Kvizažisti” (prvoplasirane nakon oba kruga). Trećeplasirana je ekipa “Nottingham Forest”.
Križevačko izdanje kviza bilo je koncipirano kao natjecanje u dva kruga s po 20 pitanja, nakon kojih su u treći, krug doigravanja, ušle 4 prvoplasirane ekipe nakon oba kruga.

Kako nam je rekao Dario Heršak iz Medine škrinje, on i kolega mu Matija Cingesar su kviz počeli održavati prošle godine u Varaždinu, gdje je ubrzo oformljena i liga, a ukupno je “odigrano” 15 izdanja kviza. Križevački je prvi izvan Varaždina, no u planu je proširenje i na ostale gradove. Sljedeća križevačka “kviz-utakmica” bit će vjerojatno već 28. siječnja, a ovisno o interesu, oformit će se i liga. “Križevčani su pokazali zavidno sportsko znanje”, zaključio je Heršak.

Vezano

Komentari su zatvoreni.