Ivanović osvaja nagrade na studiju arhitekture u Sarajevu

Mladi križevački likovni umjetnik i student treće godine na Arhitektonskom fakultetu Sveučilišta u Sarajevu Ivan Ivanović nedavno je osvojio čak dvije nagrade za stručni rad. Na nedavno održanom natjecanju “Create the Future” u izradi višemedijskih prezentacija na temu “Sarajevo – Grad budućnosti” Ivanović je s kolegama Harisom Ovčinom, Monikom Malbašić i Enom Kukić te mentoricom asistenticom Senkom Ibrišimbegović predstavio idejno rješenje problema gradskog prometa te osvojio prvu nagradu.

Organizator, poduzeće Siemens, ih je nagradilo studijskim putovanjem u Beč i posjetom njihovom inovacijskom centru, dok će sam fakultet dobiti opremu u vrijednosti 2 tisuće KM. Cilj ovog natjecanja je potaknuti mlade ljude na izradu rješenja koja će poboljšati kvalitetu života u Sarajevu, od infrastrukture i opskrbe energijom do prometa i drugih izazova rastućih gradova, uz uvođenje tehnoloških inovacija u svakodnevni život grada. Iz sarajevske gradske uprave potvrđuju da će ovo rješenje uključiti u razvojnu strategiju grada.

Ivanović je prošli mjesec također osvojio treću nagradu na studentskom arhitektonskom natječaju “Urbana akupunktura Sarajeva” u organizaciji Asocijacije studenata arhitekture. Među trinaest radova i nedodijeljenu prvu nagradu, njegovo je idejno rješenje “Point Drvenija” za sarajevsku lokaciju Drvenija most – “Bosna auto” ravnopravno podijelilo treću nagradu s još jednim projektnim timom. Križevačkoj se publici Ivanović predstavio prvom samostalnom izložbom crteža “Midian” još 2009. na 5. Culture Shock Festivalu, a tijekom školovanja nerijetko je bio nagrađivan za literarne, likovne te video uratke.

20 godina CSF
Vezano

Komentari su zatvoreni.