Izgledna izgradnja odvodnje i pročistača voda

201501141634010.bagerKRIŽEVCI – Zbog stanja projektne dokumentacije, prema kojoj su ishođene lokacijske dozvole i potvrde na glavne projekte, vrlo je izgledno da će ove godine početi gradnja prvih od ukupno 46 pojedinačnih projekata aglomeracije odvodnje grada Križevaca i bližih prigradskih naselja. Dovršenje svih cjevovovoda i uređaja, kao i biološkog pročistača otpadnih voda koštat će prema studiji oko 115 milijuna kuna i odvijati se tijekom tri godine, a gradska vlast je upravo pred prvim korakom za početak tog posla.
– Pred potpisivanjem smo ugovora sa izrađivačem tendera na temelju kojeg bi se trebao raspisati natječaj za izvođenje radova, obzirom da je sva projektna dokumentacija gotova, da je ishođeno preko 40 građevinskih dozvola za aglomeraciju Križevci, veli gradonačelnik Branko Hrg.

Za financiranje moguća su dva izvora novca.
– Jedan je iz europskih fondova, tako je bilo koncipirano od samoga početka, a drugi je da smo s još dva grada uvršteni i kandidirani u jedan program za financiranje od jednog fonda švicarske Vlade u suradnji s Vladom RH, kaže Hrg.

Na pitanje o udjelu s kojim će gradska blagajna morati sudjelovati u troškovima, Hrg kaže da još nije poznat postotak, ali očekuje da će biti simboličan, tim više jer je u državnom proračunu planiran fond upravo za ovakve namjene. Bez takve bi pomoći malo koja lokalna samouprava mogla do ozbiljnijeg novca izvana.
– Jer lokalne samouprave ne mogu, realno gledajući, podnijeti taj teret; ako je to nekih 115 milijuna kuna, da je samo 10 posto na lokalnu razinu, to je 10 milijuna kuna, što znači ogroman novac, objasnio je gradonačelnik.

O pravoj veličini posla govore brojke; riječ je o obnovi 20-tak kilometara postojeće kanalizacije na području grada, te gradnji 64 kilometra nove mreže u ulicama koje ju još uvijek nemaju, ali ponajviše u prigradskom području, a zahvat za sebe bit će pročistač voda. Nakon ovogodišnjeg raspisivanja međunarodnog javnog natječaja, pravi gradnja slijedila bi na godinu i 2017-te. Europski sufinancirani projekti odvodnje trebali bi završiti 2018-te, a zatim na red dolaze vodovodi.(RKC)

Možda vam se svidi
  Subscribe  
Obavijesti me o
pero perić
pero perić

ti kurvin sine oni me uopče ne zanimaju;a vi crveni kmeri još manje

Kmer
Kmer

Evo, opet izražavaš se kao pravi akademski građanin, koji je zanat spekel šetajući cucka i lokanju u birtiji.

pero perić
pero perić

komunjare koliko imate nikova i koliko ste već put okrenuli kapute
e nečeš razbojniće………………….

Kmer
Kmer

Pitaj svoje u HSS-u i HDZ-u kolko su kaputa promijenili, budalo!

TvTorba
TvTorba

Ti perice, pa čak su i Crveni kmeri pametniji i kulturniji od tebe, evo njihovi potomci čestitali našoj predsjednici na izboru!

pero perić
pero perić

da nisam jel mislim svojom glavom;a ti kmeru komunistički nemaš s čim misliti jel viriš iz sindikalčeve r.i.t.i……majmune gumeni nepismeni

Kmer
Kmer

Evo, opet. Nikak drugačije, nego vrijeđanje. To su te sigurno na faksu naučili. Protuargument argumentu izvrijeđaj nekoga.

pero perić
pero perić

nemožeš imati jel si zatupljen s crvenim kmerima stoko komunistička lopovska………nisam ni u jednoj stranci kmeri pokvareni

Kmer
Kmer

Jasno da nisi, jer čak i za HSS trebaš imati nekaj u glavi.