U našu županiju stiglo tek 5 posto naručenog cjepiva

Cjepivo protiv covida-19 dosad je primilo nešto više od osam tisuća stanovnika Koprivničko-križevačke županije i to 6363 prvu dozu, a 1961 osoba dobila je obje doze, izjavila je ravnateljica županijskog Zavoda za javno zdravstvo Draženka Vadla na konferenciji za medije županijskog Stožera civilne zaštite.

Nije bilo većih nuspojava, apeliram na naše sugrađane da se procijepe onom vrstom cjepiva koja je trenutačno dostupna“, rekla je dr. Vadla i dodala da su u našoj županiji korištene tri vrste cjepiva koje su odobrene u Hrvatskoj – Pfizer, AstraZeneca i Moderna. Ukupno je za stanovnike Koprivničko-križevačke županije planirano 160 tisuća doza, a stiglo ih je tek oko 8 tisuća.

Daleko smo od broja koji nam je potreban. Raste broj zainteresiranih za cijepljenje, prema posljednjoj reviziji prijavljenih je zasad 15 tisuća“, potvrdila je ravnateljica i pozvala sve one koji se još nisu prijavili da to učine kod svojih liječnika obiteljske medicine.

Što se tiče epidemioloških mjera, od ovog tjedna dozvoljene su utakmice na otvorenom u nižem rangu natjecanja pa počinju županijske lige, no još uvijek bez gledatelja.

20 godina CSF
Vezano

Komentari su zatvoreni.