Roppongi Red i Svemir otvaraju 6. Crosstown Music Festival

Šesto izdanje Crosstown Music Festivala održat će se od 20. siječnja do 3. veljače 2018. godine u Klubu kulture u Križevcima, a prvi u nizu koncerata, održat će se u subotu, 20. siječnja od 21 sat u Klubu kulture, a gdje drugdje nego u Križevcima i to uz:

Roppongi Red – novi bend na hrvatskoj sceni. Prije godinu dana objavili su debitantski singl Sladak kao ti za izdavačku kuću Dallas Records, koji prati video-spot u režiji Radislava Jovanova Gonza. Ubrzo zatim izdaju i drugi sigl Znatiželjno lutam. Njihov moto je “ljubav, iskrice i prljavi ritam”, a zvuk im se može opisati kao mješavina elektroničkih plesnih stilova. Okosnicu banda čine vokal Ms. Bing i producent/dj Shullio koji potpisuju sve stvari a na sceni im se često pridružuju Stanko Kovačić, Ivana Giova Radan i Matilda Fatur. Pažnju na sebe skrenuli su dinamičnim nastupima na glazbenim festivalima poput HGF-a, Karlovačko RockOff-a i nastupom kao opening act za Parov Stelar u Domu sportova. “Napokon bend koji nije normalan”, komentirala je Remi, članica žirija festivala Rock Off. Trenutno u studiju dovršavaju treći singl čiji se izlazak očekuje početkom 2018.

SVEMIR
“Svemir je uglavnom prazan prostor” – voli reći Svemir, bend okupljen oko zagrebačke kantautorice Zvonke Obajdin. No ovim Svemirom zapravo vlada glazba, ispunjavajući prostor utjecajima širokog spektra – od akustike i folka s jedne strane, do punokrvnih gitarističkih bendova poput Pretendersa ili Crazy Horsea s druge strane. Ova četveročlana rock postava odsvirala je na desetine koncerata u klubovima i na festivalima diljem regije, uključujući i nastupe prije velikana americane kakvi su Amy LaVere i Steve Wynn te zapažene nastupe na festivalima HGF i Banjalučki Demofest, na kojima su se plasirali u finala.

Svemir Mi smo bend, što znači da stvaramo pjesme, imamo probe, održavamo nastupe i, ponekad, snimamo albume.
Svemir // Facebook

• „Treći album Zvonke Obajdin s grupom Svemir ujedno je i njeno najzrelije ostvarenje. „ – Dubravko Jagatić, Nacional

CrossŠto?

Poznati križevački glazbenik Luka Belani osmislio je 2013. godine koncept koji prezentira najbolje od domaće kantautorske scene, a Crosstown je s vremenom otišao korak dalje. Zadržavši nazivnik na rock kulturi, festival danas predstavlja kantautore, bendove i zanimljive muzičke projekte te kroz svoj program podržava lokalnu muzičku scenu. Topli ambijent klupskog prostora u zimskim danima siječnja i veljače tradicionalna su pozivnica za početak koncertne godine.

Festivalska ulaznica koja vrijedi za sve koncerte iznosi 30 kuna, a ulaznica po koncertu je 20 kuna. Ulaznice u pretprodaji možete kupiti u Art Rock Caffeu i online putem Entrio.hr.

Vezano

Komentari su zatvoreni.