Katedralni zbor poziva na koncert 14.6. u Zagrebu

Nakon što je 400. obljetnica Križevačke biskupije, kao crkvenog zajedništva u Hrvatskoj, veličanstveno proslavljena u “‘hramu” grkokatolika, križevačkoj katedrali Presvete Trojice, ovaj veliki duhovni događaj bit će obilježen i kulturnom priredbom u Zagrebu. Križevački Katedralni zbor u suradnji sa Ćirilo-Metodovim Korom iz Zagreba priređuje svečani koncert idućeg četvrtka, 14. lipnja, u Hrvatskom glazbenom zavodu.

 

 

Katedralci će se na koncertu, od 20 sati, predstaviti djelima Mokranjca, Čajkovskog, Bortnjanskog, Markovića, Dvořaka, Verbickog, Komarevskog i Vilhara-Kalskog. U drugom dijelu koncerta bit će zajedničko pjevanje oba zbora, pod ravnanjem Darjane Blaće Šojat i Ozrena Bogdanovića, a na repertoaru su djela Dugana, Kolarića, Česnokova i Rahmanjinova.

Tko je zainteresiran iz Križevaca prisustvovati ovom koncertu u dvorani HGZ-a u Gundulićevoj 6a, može karte, po cijeni od 30 kuna, rezervirati kod križevačkog katedralnog župnika o. Mihajla Simunovića ili katedralnog dirigenta Ozrena Bogdanovića. No, informacije se mogu dobiti i putem e-mail adrese zbora: katedralnizborkrizevci@gmail.com.
 

20 godina CSF
Vezano

Komentari su zatvoreni.