Kuglači ‘Elektre’ spašavaju što se spasiti da

Nakon odlično odigranog prvog dijela sezone, u drugom djelu križevačke kuglače ne ide, pa ne ide. Variranje u igri i rezultatima svih igrača najviše treba tražiti u premalom broju treninga, a djelomično i u manjku sportske sreće. U pravilu loša igra rezultira porazom, dok kod dobro pružene partije, protivnik odigrava i iznad svojih mogućnosti. 

Utakmica protiv KK “Dubravčan” iz Donje Dubrave, po tko zna koji puta je pokazala koliko je u kuglanju izražena prednost domaće kuglane. I dok igra “Elektraša” nije imala nikakvog učinka, domaćini su beskompromisno rušili čunj za čunjem. U kolektivnom sivilu, ne igre, već rezultata, Knapić ruši 493 čunja, Posavec 492, Sanković 490, Kadović 521, Horvat 523 i M. Kirin 519. Rezultatom 7:1 (3202 : 3038) potopljena je “Elektrina” ekipa, a jedini bod zasluga je Kadovića.

 

Osjetno bolju partiju pružili su kuglači križevačkog kluba na domaćoj kuglani u Koprivnici već sljedeće kolo. Međutim, protiv super raspoložene ekipe KK “Cesta” iz Varaždina nije bilo dovoljno niti 536 Posavca, 492 Knapića, 556 Sankovića, 533 Horvata, 523 M. Kirina  i 539 čunjeva Kadovića. Slobodno se može reći da je protivnik odigrao utakmicu sezone i protiv toga se nije moglo. Novi poraz kuglača iz Križevaca 1:7 (3179 : 3272), uz jedinu pobjedu M. Kirina. U tom trenutku kuglači križevačkog kluba padaju na 8. mjesto ljestvice i da bi se spasilo što se spasiti da treba pobijediti u što više preostalih utakmica. U prilog tome nikako nije išlo teško gostovanje u Čakovcu protiv KK “Prosvjetar”, kluba koji je jedini u 1. dijelu sezone odnio bodove iz Koprivnice.

Scenarij svake utakmice u Čakovcu kao da je fotokopiran. Veliko mučenje u igri uz mali učinak, ali ovaj puta uz jednu izmjenu. Kadović pronalazi igru i ruši odličnih 562 čunja, kad se tome pridodalo Knapićevih 520, 529 D. Kirina, 503 Sankovića, 508 Šimatovića i 484 čunja koja su skupa srušili Horvat i Tkalec. Sreća je ovoga puta našima pokazala “svu bjelinu svojih zubi”. Ispostavilo se da je utakmica završila rezultatom (3105 : 3106), za veliki (1) čunj bitni bodovi odlaze u Križevce. Pobjede su upisali Knapić, Kadović i Kirin D.

Još jedna gostujuća utakmica, ovoga puta u Varaždinu, odvela je Križevčane na sraz s KK “Varteks”. “Elektraše” gladne bodova dodatno su razveselili navijači koji su iz Križevaca biciklima “potegnuli” u Varaždin na utakmicu.

Puno sigurnija igra, uz srušenih: Sanković (499), Tkalec (553), Šimatović (558), Horvat (515), Kadović (534), Kirin D. (534) i bodove Tkaleca, Šimatovića, Horvata i Kirina, ukupno (2 : 6) uz (3077 : 3193) donijela je glatku pobjedu “Elektri”. S nova dva boda Križevčani su se popeli na 7. mjesto i uhvatili priključak s ostalim klubovima sredine ljestvice.

Bilo bi lijepo kada bi se trend pobjeđivanja nastavio i danas u Koprivnici protiv KK “Zanatlija” iz Čakovca.

20 godina CSF
Vezano

Komentari su zatvoreni.